Studioul de jocuri King, dezvoltatorul unuia dintre cele mai de succes jocuri de pe dispozitivel mobile, Candy Crush, a strâns cu puţin sub 500...
Candy Crush SagaStudioul de jocuri King, dezvoltatorul unuia dintre cele mai de succes jocuri de pe dispozitivel mobile, Candy Crush, a strâns cu puţin sub 500 de milioane de dolari în oferta publică iniţială la debutul pe bursă, anunţă Mashable.

Preţul unei acţiuni s-a stabilizat la 22,50 dolari, în rând cu cei 21-24 de dolari/acţiune ceruţi de companie. Astfel, King este evaluat la circa 7 miliarde de dolari.

Compania, care a avut în medie 93 de milioane de utilizatori pentru Candy Crush în luna decembrie, a scos pe piaţă 22,2 milioane de acţiiuni care vor începe să fie tranzacţionate începând cu 26 martie pe New York Stock Exchange sub simbolul KING.

În ciuda succesului Candy Crush, analiştii de profil se tem că studioul de jocuri se bazează prea mult pe acest joc. King a câştigat 1,89 de miliarde de dolari în 2013, 78% din veniturile din T4 fiind aduse de Candy Crush.

Însă, dintre cei 304 de milioane de unici/lună, doar 4% cheltuiesc bani pe jocurile companiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.