Operatorul de telefonie mobilă Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, a anunţat că va prelua compania spaniolă...
vodafone-android-suitOperatorul de telefonie mobilă Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de profil, a anunţat că va prelua compania spaniolă de cablu TV Ono pentru suma 7,2 miliarde euro, anunţă Bloomberg.

Preţul plătit de Vodafone în această tranzacţie include datoriile companiei achiziţionate, grupul britanic continuând astfel extinderea către zona de servicii de televiziune şi internet broadband.

Preluarea va aduce 1,9 miliarde de clienţi noi în portofoliul Vodafone şi va ajuta compania să concureze cu Telefonica şi Orange. Totodată, deal-ul va genera reduceri de cheltuieli de aproximativ 2 miliarde euro şi un plus al veniturilor de circa 1 miliard de euro.

Printre acţionarii Ono se numără fondurile de private equity Providence Equity Partners, CCMP Capital Advisors, Thomas H. Lee Partners şi Quadrangle Capital Partners. Cele patru fonduri deţin 54,4% din acţiunile operatorului spaniol de cablu.

Grupul britanic se extinde către zona serviciilor fixe de televiziune şi internet pentru a compensa declinul veniturilor din servicii mobile. Compania a chiziţionat anul trecut operatorul german de cablu TV Kabel Deutschland, într-o tranzacţie de 7,5 miliarde euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.