E oficial: Nokia X Android este aici! În urmă cu puţin timp, oficialii producătorului finlandez de telefoane mobile (aflat în portofoliul Microsoft) şi-a prezentat...
nokia XE oficial: Nokia X Android este aici! În urmă cu puţin timp, oficialii producătorului finlandez de telefoane mobile (aflat în portofoliul Microsoft) şi-a prezentat cele trei device-uri care funcţionează pe baza sistemului de operare Android.

Astfel, Nokia X, X+ şi XL vor combina stilul Nokia Lumia cu un hardware low cost, cele trei gadgeturi fiind destinate publicului cu venituri medii şi mici.

XL va avea un ecran de 5 inci şi va fi vândut cu 109 euro, în timp ce X+ va avea un display de 4 inci şi un preţ de 99 de euro.

Nokia X va costa doar 89 de euro şi va fi lansat în Europa de Est, Asia, America de Sud, nefiind disponibil clienţilor din America de Nord, Japonia, Coreea sau în ţările vest europene. În esenţă, cele trei gadgeturi nu vor fi privite ca şi competitori ai iPhone 5S sau Samsung Galaxy S4, aşa că nu vor fi suprize de genul unei camere de 41 de megapixeli sau a unui ecran de 6 inci.

Noutatea Nokia vine doar din sistemul de operare al acestora: Android. Sau o variantă uşor customizată a sistemului de operare al Google. Din păcate Nokia X nu va avea acces la Google Play sau la alte aplicaţii specifice Google, precum Gmail, Chrome, Hărţi. în orice caz, aplicaţiile Android vor rula pe device cu puţine moficifări din partea developerilor.

Nokia X va avea 4 GB memorie cu 512MB de RAM, dual-sim şi o cameră de 3 megapixeli. Gadgetul va avea preinstalate aplicaţii precum MixRadio, Here Maps, OneDrive, Outlook, Skype, Bing fiind motorul de căutare default al telefonului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.