ALD Automotive, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de leasing operațional din România, a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri...
autoALD Automotive, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de leasing operațional din România, a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro şi o flotă de 7 280 de autovehicule, consolidându-și astfel poziția cu o cotă de piață estimată de 17% și înregistrând cel de-al 8-lea an consecutiv de creștere.

În ciuda contracției generale a pieței, portofoliul de clienți al ALD Automotive a crescut în 2013 ajungând la 257 de companii active în domenii precum farmaceutice, FMCG, asigurări sau telecom. Pentru acești clienți ALD Automotive s-a ocupat de managementul a 7 280 de autovehicule, dintre care 84% administrate în leasing operațional și 16% în sistem de management de flotă.

 Vânzarea mașinilor uzate prin intermediul platformei de licitații online a ALD Automotive a înregistrat în 2013 un moment cheie, când maşina uzată cu numărul 4 000 a fost vândută prin ALD Carmarket. Licitațiile online au rămas de-a lungul anului 2013 principalul canal de vânzare: din totalul de 1 332 mașini second hand vândute anul trecut, 92% au fost achiziții online. Un nou maximum a fost înregistrat în ceea ce privește numărul de cumpărători străini, care a ajuns la 20% din totalul vânzărilor în 2013.

La nivel internaţional, Grupul ALD Automotive a depăşit în 2013 pragul simbolic de un milion de autovehicule aflate în utilizare, cu o flotă de 1 008 840 autovehicule administrate la data de 31 decembrie şi o creştere anuală de 5,6%.

În 2014 ALD Automotive va rămâne aproape de clienții săi și va oferi soluții personalizate de optimizare a TCO (Costul Total de Proprietate), precum și planuri de reducere a costurilor. Compania estimează creșterea flotei operate cu 1 000 de vehicule până la finalul anului și plănuiește introducerea unor noi servicii pentru clienți, precum și dezvoltarea aplicației mobile ALD mobile, recent introdusă pe piață.

ALD Automotive este lider pe piețele de leasing operațional full service și management de flotă. Cu o prezenţă geografică fără precedent, expertiză aprofundată în diferitele domenii în care activează, o abordare inovativă și o recunoscută calitate a serviciilor, Grupul ALD Automotive este un jucător important pe piața internațională, cu poziții puternice confirmate de-a lungul timpului: locul 2 în Europa și locul 3 în întreaga lume.

Operaţională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a Grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operaţional full service asigurând finanţarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.