Luxoft Holding, unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către o bază de clienţi globali, anunţă rezultatele...
Dmitry Loschinin, Preşedinte şi CEO  Luxoft

Dmitry Loschinin, Preşedinte şi CEO Luxoft

Luxoft Holding, unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către o bază de clienţi globali, anunţă rezultatele financiare pentru trimestrul trei cât şi pentru primele nouă luni ale anului financiar, înregistrate la 31 decembrie 2013.

Veniturile înregistrate în trimestrul trei au ajuns la 110,6 milioane de USD, în creştere cu 32,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când veniturile companiei au atins valoarea de 83,5 milioane de USD.

Pentru primele nouă luni ale anului financiar 2013, la 31 decembrie, Luxoft a raportat un venit de 292,1 milioane de USD, în creştere cu 27,7%, de la 228,7 milioane de USD anul trecut.

Ne bucură să raportăm rezultate bune pentru Luxoft în trimestrul trei din anul financiar, care au adus creşteri semnificative ale veniturilor şi ale profitabilităţii. Am construit noi parteneriate, am generat primele vânzări ale produselor noastre, am adăugat noi clienţi – companii multinaţionale în portofoliu, am creat noi soluţii şi am extins prezenţa noastră globală. Industria de outsourcing se schimbă rapid şi clienţii căută soluţii dincolo de optimizare şi oportunităţi de externalizare a forţei de muncă atunci când selectează furnizorii. Ei au nevoie de servicii de inginerie specializate, cu experienţă, fiabile, ce oferă costuri previzibile şi eficienţă. Aceşti factori creează cererea pentru soluţii end-to-end personalizate şi capabilităţi de gestionare a livrării – unul din motivele principale ale creşterii accelerate a afacerilor Luxoft. Am identificat aceste tendinţe încă de acum doi ani şi am construit strategia de creştere pentru a deveni furnizorul de bază pentru aceste servicii, în zonele noastre de specializare, în mod special în sectorul finanţelor şi cel auto”, a declarat Dmitry Loschinin, Preşedinte şi CEO  Luxoft.

Luxoft a înregistrat creşteri importante în toate segmentele verticale de piaţă, sectoarele serviciilor financiare şi auto şi transporturi, având cea mai puternică creştere, de 36% şi respectiv 80%, pentru primele nouă luni ale anului financiar, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Veniturile realizate de sucursalele companiei din diverse areale geografice sunt în creştere dinamică. Astfel, veniturile generate în Statele Unite au crescut cu 56%, iar în Marea Britanie cu 34%, comparativ cu anul trecut. Luxoft a încheiat primele nouă luni ale anului financiar cu 7.273 de angajaţi, dintre care 6.142 sunt dezvoltatori, în această perioadă înregistrându-se şi o productivitate medie record per inginer, de 70.000 de USD.

A fost încă un trimestru încurajator pentru noi. În primul rând, am început să monetizăm portofoliul de produse – Horizon, produsul de vizualizare avansată şi management al riscurilor şi iStockTrack, instrumentul de e-banking mobil au adus clienţi noi şi au contribuit la creşterea veniturilor în ultimele trei luni. În al doilea rând, am lansat două noi soluţii, AllView şi Ulmo pentru clienţii din industriile auto şi telecom. Aceste soluţii ne permit să demonstrăm rapid capacităţile noastre şi să ne ajutăm clienţii să întregistreze timpi mai buni de lansare pe piaţă şi o durată redusă a ciclurilor de dezvoltare, având un impact pozitiv asupra rezultatelor finale. În al treilea rând, cererea crescută pentru serviciile şi expertiza noastră, creşterea clienţilor din top 10 şi a clienţilor cu potenţial ne-au determinat să extindem modelul global de livrare. Astfel, am extins prezenţa Luxoft în Centrul şi Estul Europei şi am deschis cel de-al 20-lea birou şi a 15 locaţie de dezvoltare în Sofia, Bulgaria”, a declarat Michael Friedland, Vicepreşedinte Executiv.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.