Câte descărcări ilegale de filme se fac în Uniunea Europeană? Se pare că e un trend. Cel puţin aşa reiese dintr-un raport al Comisiei...
onlineCâte descărcări ilegale de filme se fac în Uniunea Europeană? Se pare că e un trend. Cel puţin aşa reiese dintr-un raport al Comisiei Europene privind pirateria, citat de GigaOM.

Astfel, potrivit acestui raport realizat la nivelul a 10 ţări europene şi care a implicat chestionarea a 4.608 persoane cu vârsta între 4 şi 50 de ani,  97% – dintre respondenţi au declarat că vizionează ocazional filme.

Însă peste jumătate dintre ei – mai exact 68% – au declarat că au descărcat sau au văzut filme pe internet gratis. Din acest grup, jumătate vizionează filme piratate în fiecare săptămână.

Totodată, 50% dintre respondenţi au admis faptul că recurg la vizionarea online gratis pentru că biletele la cinema, DVD-urile sau VOD-urile sunt mult prea scumpe (68% dintre cei care au venituri sub 1.000 de euro pe lună descarcă filme gratis). Pentru 30% dintre respondenţi, uşurinţa cu care se găsesc online este un alt factor încurajator,aşa că nu mai văd rostul în a plăti pentru un film, iar 23% dintre ei nu au timp să ajungă la cinema.

În plus, 19% dintre respondenţi au declarat că descarcă în principal filme americane, care de obicei nu se găsesc pentru streaming sau descărcare în mod legal.

În ceea ce priveşte ţările unde se practică pirateria, România deţine un loc fruntaş: 77% dintre români vizionează conţinut ilegal. Pe primul loc se află Lituania – 83% -, iar pe locul trei, Polonia – 69% -, urmată de Spania – 65%. Cele mai mici rate se înregistrează în Marea Britanie (32%), Danemarca (32%) şi Germania (24%).

online piraterie

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.