Aplicaţiile de pe telefoanele mobile inteligente sau de pe tablete sunt utile, amuzante, sau măcar interesante. De acum, însă, sunt şi necesare şi fac...
libanAplicaţiile de pe telefoanele mobile inteligente sau de pe tablete sunt utile, amuzante, sau măcar interesante. De acum, însă, sunt şi necesare şi fac diferenţa dintre disperare şi linişte.

O aplicaţie mobilă lansată recent în Liban le permite cetăţenilor să transmită în mod automat următorul mesaj: “I am still alive! #Lebanon #Latestbombing”.

Nu este o glumă. Din păcate, Libanul este una dintre acele ţări unde o astfel de aplicaţie este extrem de folositoare.

Potrivit jurnaliştilor TIME, dezvoltatorul acestei aplicaţii a intenţionat să tragă un semnal de alarmă privind securitatea extrem de precară din ţară printr-o soluţie ironică. Pitch-ul prin care şi-a făcut cunoscută aplicaţia este extrem de convingător: “De fiecare dată când este o explizie, pierdeţi o grămadă de timp încercând să contactaţi persoanele iubite. Acum, s-a terminat!”.

Un semnal puternic pentru liderii lumii ar trebui să fie faptul că 4.000 de persoane care au auzit pitch-ul acestuia au rezonat cu spusele sale şi au descărcat aplicaţia de la lansarea ei, pe 21 ianuarie. În plus, persoane din alte ţări devastate de războaie l-au contactat pe acestea cerându-i să facă o nouă versiune localizată.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.