Se pare că Nokia, şi mai ales Microsoft (gigantul din Redmond a achiziţionat încă de anul trecut producţia de telefoane mobile a Nokia), se...
nokia googlejpgSe pare că Nokia, şi mai ales Microsoft (gigantul din Redmond a achiziţionat încă de anul trecut producţia de telefoane mobile a Nokia), se îndreaptă către unul dintre cei mai puternici rivali ai săi pentru a-şi întări prezenţa pe piaţa smartphone-urilor.

Astfel, Nokia plănuieşte să introducă primul său telefon care va avea la bază o versiune de software a Android, sistemul de operare al Google.

Potrivit informaţiilor vehiculate în presa internaţională, device-ul va fi gata de a fi prezentat lumii întregi la evenimentul Mobile World Congress, care va avea loc la finalul acestei luni la Barcelona.

De altfel, inginerii Nokia erau în proces de dezvoltare al unui astfel de gadget înainte ca Microsoft să plătească, în luna septembrie a anului trecut, cele 5,4 miliarde de euro pentru divizia de telefoane şi pentru dreptul de a utiliza patentele companiei finlandeze.

Nokia-Android-1Decizia celor două companii de a continua proiectul unui smartphone cu Android vine să sublinieze o serie de greşeli de calcul pe care atât Microsoft cât şi Nokia le-au făcut în ceea ce priveşte piaţa dispozitivelor mobile. Din motive tehnice, sistemul de operare Windows Phone nu poate fi instalat pe smartphone-uri low cost, una dintre cele mai mari surse de creştere pentru ceilalţi jucători de pe acest segment, mai ales pe pieţele în curs de dezvoltare.

Cândva, Nokia era cel mai mare jucător de pe segmentul telefoanelor mobile în aceste pieţe, însă a pierdut din popularitate neputând să ţină pasul cu soluţiile oferite de companiile care produc telefoane cu Android. De exemplu, în India, unde telefoanele Nokia cu Symbian erau în buzunarele tuturor acum câţiva ani, peste 90% dintre smartphone-urile livrate anul trecut au fost echipate cu sistemul de operare Android.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.