Ziua Siguranţei pe Internet este sãrbãtoritã anul acesta la data de 11 februarie în peste 60 de ţãri, beneficiind de susţinerea Comisiei Europene. InSafe,...

InternetZiua Siguranţei pe Internet este sãrbãtoritã anul acesta la data de 11 februarie în peste 60 de ţãri, beneficiind de susţinerea Comisiei Europene.

InSafe, organizaţia Uniunii Europene care coordoneazã activitãţile de conştientizare a securitãţii pe Internet în Europa, şi UPC România lanseazã noi instrumente pentru navigarea în siguranţã pe Internet. Cele trei noi iniţiative educaţionale au ca scop protejarea copiilor în mediul online şi contribuie la consolidarea eforturilor de a informa şi sprijini utilizatorii de Internet, pentru a naviga în siguranţã în mediul virtual.

UPC lanseazã un clip video animat despre grija parentalã, intitulat „Ştii cu cine vorbesc copiii tãi în mediul online?” – „Who are your kids talking to online?” – cu sfaturi pentru pãrinţi privind siguranţa în mediul online. Filmul, care dureazã 3 minute, este primul dintr-o serie de animaţii “Universul digital al copiilor tãi” (“The Digital Universe of Your Children”) şi îşi propune sã întãreascã abilitãţile digitale parentale ale pãrinţilor, prin cunoştinţele şi resursele necesare pentru a-şi proteja copiii în mediul online. Filmul oferã sfaturi practice în legaturã cu opt situaţii cu care cei mai tineri utilizatori web se pot confrunta, printre acestea: confidenţialitatea pe reţelele de socializare, jocurile online, blocking, riscurile online, prietenii virtuali, întâlnirile cu persoane necunoscute, date personale şi reputaţia online.

Compania UPC România reconfirmã angajamentul sãu pentru un Internet mai sigur prin lansarea unui nou ghid online interactiv privind siguranţa navigãrii pe internet, în special pe site-urile cu reţele de socializare. Ghidul “The Web We Want”, este tradus în nouã limbi europene, se adreseazã adolescenţilor cu vârste între 13 şi 16 ani şi cuprinde activitãţi concepute de tineri pentru tineri.

UPC colaboreazã cu InSafe – organizaţia Uniunii Europene pentru promovarea siguranţei pe internet – la crearea instrumentelor pentru un internet mai sigur pentru copii: “Play and Learn: Being Online” pentru copiii cu vârste între 4 şi 8 ani, disponibil în 16 limbi; “Family eSafety Kit” dedicat copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani, disponibil în 18 limbi; şi cea mai recentã resursã, “The Web We Want” pentru adolescenţii cu vârste între 13 şi 16 ani. Pânã în prezent, peste un milion de exemplare ale “Family eSafety Kit” şi 100.000 de exemplare ale ghidului “Play and Learn: Being Online” au fost distribuite în întreaga lume. Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet din acest an, primele 50.000 de exemplare ale editiei tiparite “The Web We Want” vor fi distribuite în Europa. Ĩn România, ghidul va fi distribuit prin intermediul consorţiului Sigur.info, prin partenerii UPC  şi prin ONG-uri.

Cea de-a treia resursã educaţionalã pe care UPC o lanseazã este eSafety Label – proiect dezvoltat în parteneriat cu reţeaua şcolilor europene (EUN – European Schoolnet). eSafety Label este un standard european de susţinere şi acreditare a şcolilor în ceea ce priveşte siguranţa online. Acesta este disponibil în 14 limbi, inclusiv limba românã, şi a fost lansat cu succes în 500 de şcoli din Europa. Ĩn cursul anului 2014, UPC România va promova acest nou instrument în şcoli, împreunã cu partenerii din cadrul consorţiului Sigur.info.

Navigarea în siguranţă pe Internet este una dintre temele predilecte pe care se concentrează programele de investiţii susţinute de UPC în comunitate, la nivel european. UPC oferã instrumente excelente pentru educaţia în spiritul unei navigări sigure pe Internet şi a conştientizării nevoii de siguranţă în mediul online. Creşterea semnificativă a oportunităţilor şi a informaţiei oferite de Internet nu este lipsită de riscuri, în special pentru utilizatorii mai tineri. UPC îşi doreşte sã contribuie la rezolvarea acestor probleme, pentru a face tot din Internet un loc sigur pentru toţi”, declarã Ariana Bãdin, Director Comunicare Marketing & PR, UPC România.

Ziua Europeană a Siguranţei pe Internet  

Tema Zilei Siguranţei pe Internet din acest an, “Ĩmpreunã facem internetul mai bun”, îşi propune sã conştientizeze care sunt drepturile şi responsabilitãţile utilizatorilor internetului pentru a asigura un mediu digital sigur şi sustenabil.

Liberty Global este unul dintre partenerii principali ai Zilei Siguranţei pe Internet încã din 2006 şi marcheazã anual acest eveniment în toate ţãrile unde îşi desfãşoarã activitatea prin intermediul iniţiativelor locale eSafety.

Ziua Europeană a Siguranţei pe Internet este un eveniment anual, care are loc în peste 60 de ţãri de pe toate cele 5 continente – incluzând toate ţãrile membre ale Uniunii Europene – în luna februarie. Este organizată de InSafe, reţeaua europeană de siguranţă a Internet-ului. Liberty Global este, la nivel european, sponsorul Gold al Zilei Europene a Siguranţei pe Internet. Este al şaptelea an consecutiv când Ziua Siguranţei pe Internet se marcheazã şi în România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.