La câteva luni după ce Steve Ballmer şi-a anunţat intenţia de a părăsi şefia unuia dintre cei mai mari producători de software din lume,...
Satya-NadellaLa câteva luni după ce Steve Ballmer şi-a anunţat intenţia de a părăsi şefia unuia dintre cei mai mari producători de software din lume, Microsoft, compania l-a desemnat pe Satya Nadella în funcţia de CEO.

Un veteran al industriei IT şi al Microsoft, Nadella (46 de ani) îşi va prelua funcţia imediat, permiţându-i lui Ballmer să se retragă mai repede. Nadella este unul dintre candidaţii pe care Microsoft i-a avut în vedere pentru cea mai importantă poziţie din companie, numirea sa venind în timp util pentru finalizarea măsurilor de reorganizare şi a deal-ului de preluare a Nokia.

“Este o onoare incredibilă pentru mine să conduc şi să deservesc în continuare o companie atât de bună precum este a noastră”, a declarat Satya Nadella într-un memoriu trimis angajaţilor Microsoft.

Noul şef al companiei s-a alăturat Microsoft în urmă cu peste 20 de ani. Născut în India în 1969, Nadella a studiat Inginerie Electrică în cadrul Mangalore University înainte de a se muta în State şi de a se apuca de studii în computer science la University of Wisconsin-Milwaukee.

Înainte de Microsoft, acesta a lucrat pentru rivalul companiei, Sun Microsystems. La venirea sa în compania fondată de Bill Gates, Nadella s-a alăturat departamentului de online services. Printre funcţiile deţinute în cadrul Microsoft se numără cele în cadrul diviziilor de servere, precum şi de business a Office sau în echipa care a dezvoltat motorul de căutare Bing.

În acelaşi timp, şi Gates a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al Microsoft (una mai mult onorifică), noua sa titulatură fiind de fondator şi consilier tehnic, ceea ce îi va permite o implicare mai activă în produsele dezvoltate de gigantul din Redmond.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.