Cea mai mare reţea de socializare din lume, Facebook, a raportat recent rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru din 2013, anunţând totodată doborârea a...
facebookCea mai mare reţea de socializare din lume, Facebook, a raportat recent rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru din 2013, anunţând totodată doborârea a câteva recorduri.

Astfel, potrivit oficialilor companiei, la finalul anului trecut existau peste 1,23 de miliarde de utilzatori lunari activi, cu 16% mai mulţi faţă de aceeaţşi perioadă din 2012. Dintre aceştia, 757 de milioane de persoane îşi verificau zilnic contul, un plus de 22% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

12 cele mai „cool” birouri din lume. Tu unde ai vrea să lucrezi? – GALERIE FOTO

În acelaşi timp, lunar, 945 de milioane de persoane au intrat în lunar pe contul Facebook de pe dispozitive mobile, adică, cu 39% mai mulţi faţă de trimestrul patru din 2012. mai mult de jumătate dintre ei (556 de milioane de utilizatori) au intrat în medie, în luna decembrie, de pe un dispozitiv mobil – plus 49% faţă de T4 2012.

În esenţă, veşti bune atât pentru companie cât şi pentru investitori. Facebook are nevoie să îşi crească constant numărul de useri care intră de pe telefoane mobile sau tablete pentru a ţine pasul cu schimbările din piaţă şi a rămâne relevanţi pentru investitorii săi.

Trends: peste 10 milioane de tineri din SUA au renunţat la contul de Facebook

De aceea este cu atât mai important faptul că 76,83% dintre utilizatorii lunari activi accesează serviciul de pe un device mobil. Iar zilnic, 73,44% dintre utilizatori intră de pe un astfel de gadget.

Cât timp ai pierdut pe Facebook? Află acum!

Aceste numere au crescut câte puţin în fiecare an, de la 40% în 2011, la 50 şi apoi 60% în 2012. Proporţia celor care intră zilnic de pe mobile pe conturile Facebook a atins pragul de 70% la începutul lui 2013 şi a continuat să crească spre finalul anului. Analiştii de profil sunt de părere că până la sfârşitul anului în curs, această proporţie va trece de 80%.

Şi totuşi, se îndreaptă Facebook spre finalul existenţei sale?

Cercetătorii Princeton: Facebook va pierde 80% dintre utilizatori

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.