Sub auspiciile Ministerului de Turism al Egiptului si ale Autoritatii de Turism a Egiptului (ETA), in perioada 14 – 26 martie 2014 se va...
ancient-egyptian-pyramidsSub auspiciile Ministerului de Turism al Egiptului si ale Autoritatii de Turism a Egiptului (ETA), in perioada 14 – 26 martie 2014 se va desfasura in Desertul Egiptului o expeditie culturala unica in lume, care marcheaza 80 de ani de la descoperirea platoului Gilf Kebir de catre printului Kamal el Din Hussain.

Expeditia „Pe urmele printului Kamal el Din Hussain” comemoreaza un moment important din istoria cercetarii arheologice si stiintifice din lume. In urma cu 80 de ani, printul Kamal el Din Hussain este cel care a descoperit in Desertul Vestic din Egipt platoul Gilf Kebir.

De asemenea, printul a inovat lumea expeditiilor in desert, fiind primul care a introdus automobilul ca mijloc de transport in cercetarea in adancul desertului. Acesta s-a aventurat in desert, pentru a realiza o harta a zonei, intr-o masina Citroen Kegresse cu senila, in anii 1923-1926. Caravane imense de camile, ce numarau pana la 500 de animale, carau rezerva de combustibil necesara calatoriei. Totodata, el este cel care a dat numele platoului Gilf Kebir.

Expeditia este organizata de Dabuka New Horizons, Darb 1718 si o echipa intreaga de pasionati ai desertului si va implica 75 de vehicule care vor circula in desert, asigurand transportul si factori logistici specifici perioadei celui de-al doilea Razboi Mondial. Ceremonia deschiderii va avea loc la sediul Clubului Egiptean de Automobilism din Cairo. Invitatii vor beneficia apoi de o cursa charter catre Oazele din New Valley, locul unde incepe adevarata expeditie.

Turul inglobeaza 13 zile de calatorii de-a lungul vastului Desert al Egiptului si vizite la platoul Gilf Kebir si Gebel Uweinat. Mai mult, oameni de stiinta din Egipt si nu numai vor lua parte la aceasta expeditie, tinand prelegeri interesante pe subiecte apropiate tematicii evenimentului. De asemenea, filme unicat vor rula, transformand fiecare seara intr-un eveniment cultural in sine. Ceremonia de final va avea loc la Mena House Hotel, la baza piramidelor.

Evenimentul se desfasoara in vederea promovarii turismului eco in regiunile indepartate ale Egiptului. Zona este cunoscuta si datorita productiei de la Hollywood – Pacientul englez (1996), castigatoare a noua premii Oscar. Odata cu premiera filmului, aceasta zona izolata a desertului egiptean s-a bucurat de un interes sporit din partea turistilor, a istoricilor, a oamenilor de stiinta, precum si a celor pasionati ai deserturilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.