Sergiu Negut a preluat 50% din actiunile Mindit, prima companie romaneasca de background screening, fondata in urma cu un an de Irina Arsene, intr-o...
Sergiu_NegutSergiu Negut a preluat 50% din actiunile Mindit, prima companie romaneasca de background screening, fondata in urma cu un an de Irina Arsene, intr-o tranzactie care anunta si alte dezvoltari de afaceri.

Background screening sau verificarea trecutului profesional al candidatilor si al angajatilor reprezinta confirmarea informatiilor oferite de acestia catre companii, prin CV sau in formularul de aplicare si se realizeaza pe baza unui acord scris al persoanei verificate.

In SUA si in tarile dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, procesul este larg raspandit, mai ales la firmele cu renume. Irina Arsene a introdus anul trecut background screeningul si in Romania, preluand modelul occidental.

Irina_Arsene_MindIt“Marea provocare de anul trecut a fost crearea unei piete de background screening si constientizarea angajatorilor asupra utilitatii acestui serviciu. Dupa un an de investitii financiare, de timp, efort si suflet, care m-a rasplatit cu rezultate frumoase, era momentul ca afacerea sa treaca la nivelul urmator si sa cunoasca si alte linii de business. Il cunosc pe Sergiu Negut de multi ani si l-am provocat sa accepte o noua pozitie, cea de partener de afaceri in Mindit, in care sa ii valorificam experienta de manager si lider, creativitatea si entuziasmul. Sunt sigura ca vom reusi sa realizam lucruri frumoase, fara a ne limita la background screening. Suntem amandoi pasionati de oameni si stim ca in formula potrivita se pot muta munti”, a declarat Irina Arsene, fondator si CEO, Mindit.

Sergiu Negut a spus, la randul sau: “De fiecare data cand mi-am schimbat angajatorul sau cand compania la care lucram a avut o schimbare de actionariat, CV-ul meu a facut obiectul unei verificari profesioniste din partea unei firme straine. Mai mult, domeniul serviciilor pentru HR imi este drag, pentru ca aici se construiesc lucruri cu impact pe termen lung in calitatea muncii. Urmaresc Mindit inca de la infiintare, iar cand a aparut oportunitatea de a investi, m-am grabit sa o fac. Piata muncii din Romania are nevoie de mai multa transparenta si Mindit ofera asta, aduce mai multa normalitate si incredere intre angajatori, angajati si agentii de recrutare”. Cu privire la planurile de dezvoltare, Sergiu Negut a adaugat:

“Dincolo de oportunitatea din background screening, cel mai mult am incredere ca impreuna cu Irina Arsene avem potentialul de a deschide noi linii de afaceri, care sa extinda serviciile de resurse umane, fara a concura cu partenerii nostri naturali, agentiile de recrutare, si sa valorificam experienta internationala pe care Irina Arsene o detine in management si business development in IT&C.”

Mindit este prima companie romaneasca de background screening profesionist care ofera servicii de calitate prin intermediul unei echipe de entuziasti dedicati. Mindit realizeaza verificari complexe de screening, incluzand confirmarea studiilor, a certificarilor si trainingurilor, a fostilor angajatori, dar si colectarea de referinte in mod direct si controversatele verificari ale prezentei in media si social media. Totul se realizeaza intr-un mod transparent si etic, respectand cerintele de protectie a datelor cu caracter personal si codul de conduita NAPBS, Mindit fiind membru de la infiintare.

Clientii Mindit sunt firme multinationale dar si companii locale din domeniul IT&C, consultanta, recrutare, servicii financiare, FMCG, pharma&healthcare. Compania incearca sa acopere si latura sociala prin oferirea de servicii gratuite ONG-urilor pentru recrutarile de personal care lucreaza cu categorii sociale vulnerabile.

Experienta primului an de activitate in background screening pe piata din Romania arata ca si la noi CV-urile furnizate de candidati contin inadvertente, in proportii comparabile cu tarile occidentale. Astfel, 90% contin diverse discrepante minore, 24% discrepante majore privind perioada angajarii, iar 3% inconsistente grave, continand experienta profesionala negata de fostii angajatori.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.