Potrivit unui studiu recent al companiei de cercetare de piaţă Kantar Research, citat de jurnaliştii The Next Web, device-urile care funcţionează pe baza sistemului...
iPhone versus androidPotrivit unui studiu recent al companiei de cercetare de piaţă Kantar Research, citat de jurnaliştii The Next Web, device-urile care funcţionează pe baza sistemului de operare Android au reprezentat cel puţin 50% dintre vânzările din Statele Unite, Europa, Australia, China şi America Latină în ultimul trimestru al anului trecut.

În acelaşi timp, procentul gadgeturilor cu Android vândute în alte regiuni ale globului trece de 75%. kantar

Oficialii Kantar au arătat faptul că Android a recâştigat cotă de piaţă în Statele Unite (o piaţă dominată de Apple), un procent de 50,6% dintre smartphone-urilor vândute în perioada octombrie-decembrie 2013 fiind dotate cu acest sistem de operare. Comparativ, smartphone-urile cu iOS au reprezentat 43,9% din piaţă, în timp ce Windows Phone a acoperit 4,3% din piaţă.

Cele trei platforme domină şi peisajul european tech, deşi procente variază mai mult. În cinci pieţe importante, Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Spania, Android deţine 68,6% din vânzări, în timp ce iOS controlează 18,5% din piaţă, iar telefoanele care au la bază sistemul creat de Microsoft deţin 10,3%.

În particular, însă, sistemul de operare care stă la bază iPhone este depăşit de Windows Phone în Italia – 17,1% faţă de 12,8% -, dar şi în America Latină, unde se află pe locul doi în preferinţele utilizatorilor de telefoane mobile inteligente- 4,9% faţă de 4,3%. Android domină clar piaţa sud-americană, cu o cotă de 83,5%.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.