Oficialii Samsung Electronics, cel mai mare productor de smartphone-uri din lume, au anunţat cea mai mică rată de creştere a profitului din ultimii trei...
samsung.flickrOficialii Samsung Electronics, cel mai mare productor de smartphone-uri din lume, au anunţat cea mai mică rată de creştere a profitului din ultimii trei ani. Motivul? Cele mai noi modelel de iPhone lansate de Apple, principalul competitor al companiei coreene, au atras clienţii high-end iar Samsung a ajuns să livreze la nivel mondial mai puţine gadgeturi.

Venitul net a crescut cu 5,4% până la nivelul de 6,7 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut. Este cea mai mică rată de creştere din T3 2011, moment în care compania nu a înregistrat profit.

Un alt motiv al încasărilor sub aşteptări este aprecierea monedei sud-coreene care a redus din veniturile din afara ţării, mai ales că Samsung câştigă 80% dintre venituri din afara graniţelor.

Compania, care vinde unul din trei smartphone-uri la nivel mondial, plănuieşte lansarea Galaxy S5 până la finalul lunii aprilie a acestui an, alături de următoarea generaţie a smartwatch-ului Galaxy Gear. Compania a livrat 9 milioane de unităţi din S4 în trimestrul al patrulea al anului trecut în timp ce Apple a livrat 33,8 milioane de smartphone-uri în trimestrul care s-a încheiat la 30 septembrie 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.