Managerii Google, compania care deţine cel mai important motor de căutare din lume şi sistemul de operare Android, nu se tem de eventualele probleme...
googleManagerii Google, compania care deţine cel mai important motor de căutare din lume şi sistemul de operare Android, nu se tem de eventualele probleme de securitate apărute în programele lor. De aceea, sunt hotărâţi să-i dea hackerului care va reuşi să spargă sistemul de operare ChromeOS chiar şi 150.000 de dolari.

Există, totuşi, o şmecherie: acela care reuşeşte să spargă codul de securitate trebuie să le spună şi angajaţilor Google cum a reuşit acest lucru.

12 cele mai „cool” birouri din lume. Tu unde ai vrea să lucrezi? – GALERIE FOTO

Compania se pregăteşte de organizarea celei de-a patra ediţii a hackatonului Pwnium 4, care va avea loc în luna martie în cadrul conferinţei despre securitate CanSecWest din Vancouver. (În limbajul programatorilor, pwn înseamnă a intra în calculatorul altei persoane şi a pune stăpânire pe el. Totodată, Pwnium este un joc de cuvinte despre numele complet al Google Chrome: Chromium.)

Pentru cei care reuşesc să găsească scăpări în securitatea ChromeOS, premiile din acest an sunt substanţiale: 150.000 de dolari pentru oricine găseşte o vulnerabilitate în ChromeOS folosindu-se de o pagină web (adică printr-o pagină web care accesată de pe ChromeOS expune o vulnerabilitate) şi 110.000 de dolari celor care găsesc vulnerabilităţi care nu dau control total asupra ChromeOS.  În plus, compania va răsplăti şi alţi hackeri talentaţi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.