Reţelele LTE-Advanced şi 4G par de domeniul trecutului. Cel puţin în Coreea de Sud, patria unora dintre cei mai importanţi producători din tehnologie la...
itReţelele LTE-Advanced şi 4G par de domeniul trecutului. Cel puţin în Coreea de Sud, patria unora dintre cei mai importanţi producători din tehnologie la nivel mondial.

Potrivit Yonhap News, citat de jurnaliştii The next Web, Ministerul Telecomunicaţiilor şi Tehnologiei din Coreea de Sud va dedica circa 1,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea următoarei generaţii de reţele 5G. Planul guvernului este de a lucra cu firmele locale pentru dezvoltarea tehnologiei în următorii şase ani.

Reţeaua 5G ar urma să fie de 1.000 de ori mai rapidă decât cea existentă LTE, ceea c ear însemna că utilizatorii vor putea descărca filme de 800 de MB în doar o secundă. (Comparativ, serviciul LTE-Advanced lansat de SK Telecom şi LG Upplus anul trecut downloadează un film similar în 40 de secunde. Cel puţin, în teorie.)

Guvernul sud-coreean doreşte ca reţeaua 5G să fie disponibilă utilizatorilor la finalul deceniului (companii precum LG şi Samsung sunt incluse în proiect), testele iniţiale urmând să aibă loc chiar din 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.