Că românii sunt înebuniți după tehnologie știm toți. Dar că în ultimul an, aceștia au cumpărat mai mult de jumătate de milion de tablete,...
Liviu Nistoran prezinta telefonul Happy - micsorataCă românii sunt înebuniți după tehnologie știm toți. Dar că în ultimul an, aceștia au cumpărat mai mult de jumătate de milion de tablete, cunoaștem mai puțini. Iar piața ar putea ajunge la 1 milion de unități, în 2014, potrivi lui Liviu Nistoran, președinte al Evolio, companie care a vândut anul trecut aproape 90.000 de tablete.

“În 2014 mizăm pe un volum de 120.000 de tablete vândute, însă totul depinde de piață. Am simțit deja o încetiniere a vânărilor din cauza saturației pieței. Nu vor mai fi aceleași creșteri din ultimii ani, însă piața tabletelor va urca cu 50% anul acesta”, este de părere Nistoran.

Reprezentantul Evolio susține că în aceste condiții ar putea crește ponderea tabletelor românești, datorită prețului mai scăzut și a accesibilității lor pe piața locală.  Nistoran a mai declarat că 90% din businessul Evolio (aproape 6 milioane de euro, anul trecut) este reprezentat de vânzarea tabletelor.

Pentru anul în curs, Evolio mai pregătește lansarea unei noi tablete de 10 inch (în luna martie), dar și 2 noi smartphone-uri.

Evolio a lansat, astăzi, X8 este cea mai subțire tabletă disponibilă pe piața din România la acest moment, cu o grosime de doar 6,8 mm. Mai multe detalii, AICI!

 • posesor de evolio tabby

  24/02/2014 #1 Author

  Daca ve-ti mai gasi 120.000 de fraieri care sa va cumpere chinezariile 🙂

  Reply

  • Marian Crăciun, Jurnalist

   24/02/2014 #2 Author

   Mihaela… fiecare cu alegerea sa. Trebuie a afli, totusi, ca si Apple face iPhone in China… si Samsung si … multi altii…

   Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.