Divizia de cercetare a gigantului Microsoft şi-a propus să ducă tehnologia inteligenţei artificiale (AI) la un cu totul alt nivel. Imaginaţi-vă un lift smart...
inteligenta artificialaDivizia de cercetare a gigantului Microsoft şi-a propus să ducă tehnologia inteligenţei artificiale (AI) la un cu totul alt nivel. Imaginaţi-vă un lift smart care ştie la ce etaj vreţi să urcaţi numai pe baza unor factori externi şi a istoriei pe care o aveţi, de a apăsa anumite butoane.

Acum, acest lucru a devenit posibil datorită echipei de cercetare din cadrul Microsoft. Peter Lee, şeful Microsoft Research, le-a detaliat jurnaliştilor Bloomberg modul în care funcţionează acest lift smart.

Potrivit acestuia, o echipă Microsoft a instalat o serie de senzori în faţa unor lifturi, aceştia urmărind şi înregistrând, vreme de trei luni, tot ceea ce făceau persoanele care intrau în lifturi, fără a fi programate în mod special să facă altceva.

Pe parcursul acestei perioade, sistemul AI a învăţat modul de comportament al oamenilor şi a început să le înţeleagă intenţiile. După perioada de training, sistemul de învăţare a fost oprit, iar sistemul inteligent a putut controla liftul şi să acţioneze în locul utilizatorului.

Artificial Intelligence, prescurtat AI, desemnează un domeniu de cercetare în cadrul informaticii. Definiția cea mai acceptată a inteligenței artificiale a fost dată de John McCarthy în 1955: “o mașină care se comportă într-un mod care ar putea fi considerat inteligent, dacă ar fi vorba de un om”.

O trăsătură des întâlnită a inteligenței artificiale este că sistemul respectiv este capabil să învețe, cu sau chiar fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.