Pentru a ajuta companiile de IT să ia deciziile de achiziție mai ușor și pentru a asigura performanța aplicațiilor în cloud, Intel Corporation, una...
cloud+(1)Pentru a ajuta companiile de IT să ia deciziile de achiziție mai ușor și pentru a asigura performanța aplicațiilor în cloud, Intel Corporation, una dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, lansează programul “Intel® Cloud Technology”.

Serviciul, care marchează prima iniţiativă de acest gen de pe piaţă, este realizat împreună cu 16 furnizori importanți de servicii de tip cloud (CSP) din lume, şi le va aduce utilizatorilor o imagine clară asupra tehnologiilor care stau la baza infrastructurii furnizorilor de servicii cloud înainte de a face orice achiziție.

Tehnologia care stă la baza serviciilor de tip cloud și aplicațiilor contează mai mult ca oricând, având în vedere că soluţiile Infrastructure-as-a-Service (IaaS, infrastructură ca serviciu) sunt așteptate să aducă venituri mai mari cu 41% pe an până în 2016 și că din ce în ce mai multe companii doresc să externalizeze serviciile IT. Furnizorii de servicii de tip cloud care participă la program vor fi recunoscuți după logo-ul “Powered by Intel® Cloud Technology”, demonstrând astfel că infrastructurile folosite se bazează pe tehnologia Intel și că utilizatorul poate afla informații despre performanța și funcțiile de securitate.

Programul Intel® Cloud Technology este construit în urma colaborării anunțate în luna septembrie a anului trecut între Amazon Web Services (AWS) și Intel, potrivit căreia clienților le sunt comunicate date despre specificații, performanță, calitate și beneficii de securitate a tehnologiei Intel folosită de AWS.

“La fel ca în cazul alegerii unei mașini, și motorul care stă la baza aplicațiilor cloud afectează performanța și eficiența”, a declarat Jason Waxman, Vicepreședinte al Data Center Group și General Manager al Cloud Platform Group, în cadrul Intel. “Clienții serviciilor de tip cloud doresc să știe ce tehnologii stau la baza aplicațiilor pe care le folosesc deoarece acestea au un impact direct asupra businessului lor. Pentru prima dată utilizatorii vor putea să își aleagă tehnologiile cele mai potrivite pentru aplicațiile pe care le folosesc”, a adăugat el.

Recent a fost demonstrat că infrastructurile de tip cloud eterogene pot avea variații de performanțe de la 40 la 60%. Așadar, utilizatorii caută să știe cât mai multe despre performanța, capabilitățile și costurile multor servicii oferite de furnizorii de aplicații de tip cloud, pentru a obține performanța dorită și potrivită volumului lor de lucru.

“Cheia pentru a obține flexibilitate, productivitate și costuri reduse în folosirea serviciilor de tip cloud este de a alege un furnizor de calitate cu platforme performante și capabilități care să se adreseze nevoilor noastre”, a declarat Don Whittington, CIO al Florida Crystals (deținător al Domino Sugar și C&H Sugar). “Cu ajutorul Virtustream, furnizorul nostru de servicii de tip cloud, participant la programul Intel® Cloud Technology, cunoaștem mai bine capabilitățile platformei cumpărate și putem face alegeri mai bune pentru a asigura performanța optimă volumului nostru de muncă”, a adăugat el.

La programul Intel® Cloud Technology participă Virtustream (SUA); Canopy, o companie a ATOS (Marea Britanie); Cloud4com (Cehia); CloudWatt (Franța), Expedient (SUA); KIO Networks (Mexic); KT (Coreea de Sud); Locaweb (Brazilia); NxtGen (India); Online.net (Franța); OVH (Franța); Rackspace (SUA); Savvis, o companie a CenturyLink (SUA); Selectel (Rusia) și UOLDIVEO / UOL Host (Brazilia).

În spatele programului: când secundele contează

Chiar și o schimbare mică în performanța aplicațiilor în cloud poate avea un impact direct asupra vânzărilor magazinelor online. De exemplu, Shopzilla și-a crescut venitul cu 12% prin creșterea vitezei de încărcare a paginii de la două la șapte secunde. Pentru companii și alți cumpărători de IT interesați în serviciile cloud, furnizorii vor oferi utilizatorilor informații despre procesoare, stocare, software și capabilități de rețea – toate având un impact semnificativ asupra aplicațiilor, costurilor și experienței utilizatorilor finali.

Furnizorii de servicii cloud vor promova beneficiile tehnologiilor cloud ale Intel prin multiple canale. Capabilitățile actuale oferite de furnizorii de servicii de tip cloud pot crește performanța aplicațiilor și securitatea datelor utilizatorilor și includ Tehnologia Intel® Turbo Boost, Intel® Advanced Vector Extensions (AVX), Tehnologia Intel® Data Protection cu Noile Instrucțiuni Intel® AES-NI și Tehnologia Intel® Virtualization (VT).

De exemplu, Novartis Pharmaceuticals a analizat opțiunile și a ajuns la concluzia că datorită unor tehnologii de înaltă performanță va cheltui cu 65% mai puțin, datorită costurilor reduse și a opțiunilor în combinarea capabilităților cu volumele lor de lucru.

“Rackspace are clienți care au încredere în noi pentru satisfacerea nevoilor lor legate de infrastructura cloud”, a declarat Rajeev Shrivastava, Vicepreședinte în cadrul Rackspace. “Participarea la programul Intel® Cloud Technology întărește abilitatea noastră de a oferi o gamă largă de soluții de tip cloud pentru optimizarea aplicațiilor și asigură faptul că actualii și viitorii clienți Rackspace vor dezvolta serviciile de business într-un cloud bazat pe cele mai bune tehnologii”, a mai spus el.

Instrumentul Intel® Cloud Finder ajută utilizatorii să identifice cele mai bune servicii cloud printr-un comparator cu peste 50 de furnizori de servicii pentru 80 de cerințe ale end-userilor, ce vor fi incluse în programul Intel® Cloud Technology. O nouă opțiune le va permite utilizatorilor să “trieze” opțiunile pentru aceste servicii. Posibilitatea de a testa serviciile înainte de achiziție le va permite managerilor IT să înțeleagă mai bine tehnologiile și să se convingă că acele servicii sunt cele mai potrivite pentru volumele lor de muncă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.