Doar în urmă cu un an, o monedă bitcoin valora 13 dolari. Azi, aceeaşi monedă valorează peste 800 de dolari. Însă analistul Chris Dixon,...
bitcoinsDoar în urmă cu un an, o monedă bitcoin valora 13 dolari. Azi, aceeaşi monedă valorează peste 800 de dolari.

Însă analistul Chris Dixon, partener în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de venture capital din Silicon Valley, Andressen Horowitz, este de părere că vom fi martorii unei creşteri semnificative a acestei monede virtuale.

Într-o declaraţie citată de jurnaliştii Wired, acesta afirmă faptul că bitcoin ar putea deveni principala monedă  pentru efectuarea plăţilor online, în acel moment valoarea sa ajungând cu uşurinţă la 100.000 de dolari.

Lansată în ianuarie 2009, Bitcoin reprezintă un nou tip de monedă electronică digitală, în baza unui algoritm special. Moneda virtuală nu este susținută de nicio bancă centrală sau guvern și nici de active fizice, valoarea sa depinde de încrederea oamenilor în această monedă. Bitcoin poate fi schimbată online cu devize oficiale (euro, dolar, yen sau altele) sau utilizată pentru cumpărături, chiar dacă nu constituie încă o formă acceptată de plată de retailerii din comerţul online.

Recent, presa locală anunţa faptul că un tânăr din Oradea a lansat prima platformă de tranzacţionare a monedei virtuale Bitcoin din România.

În prezent, la nivel mondial, sunt în circulaţie 11,5 milioane de monede Bitcoin.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.