Constructorul de maşini Lamborghini, divizia de lux pe care Volkswagen o controlează în Italia, plănuieşte dezvoltarea Urus, un vehicul care îmbină trăsăturile sport cu...
lamborghini urusConstructorul de maşini Lamborghini, divizia de lux pe care Volkswagen o controlează în Italia, plănuieşte dezvoltarea Urus, un vehicul care îmbină trăsăturile sport cu cele de teren. Pentru realizarea acestui model, compania şi-a acordat un răgaz de trei ani.

“Ne aşteptăm ca în 2017 să putem introduce SUV-ul pe piaţă. Suntem încrezători că acest segment al maşinilor de teren de lux va creşte exponenţial”, a declarat CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann, într-un interviu acordat presei internaţionale la Salonul Auto Nord-American, care are loc la Detroit în perioada 13-26 ianuarie.

Odată scos pe piaţă, noul model ar fi primul pe acest segment în aproape trei decenii, prima încercare fiind făcută în anii ‘90 cu Rambo Lambo.

Nu este singura mişcare de acest gen de piaţa auto de lux. Bentley şi Porsche se concentrează, de asemenea, pe îmbinarea luxului cu utilitatea unei maşini de dimensiuni mai mari. Atât consumatorii americani cât şi cei din pieţele emergente sunt atraşi tot mai mult de modele cu portbagaje mai spaţioase şi mai înalte, care oferă un avantaj vizual mult mai bun şoferului.

Pe piaţa din SUA, vânzările de SUV-uri au reprezentat 30,9% din total în 2013, o creştere de un procent comparativ cu 2012.

Şi Aston Martin, singurul constructor de maşini de lux care nu este în portofoliul unui grup auto, ia în considerare dezvoltarea unui SUV ca parte a unui plan de a dubla vânzările de automobile.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.