Deţinătorul celui mai importat motor de căutare din lume şi sistemul de operare Android, Google, a anunţat recent achiziţia Nest Labs, o companie fondată...
nestDeţinătorul celui mai importat motor de căutare din lume şi sistemul de operare Android, Google, a anunţat recent achiziţia Nest Labs, o companie fondată de Toony Fadell – unul dintre părinţii iPod-ului – care produce termostatele Nest Learning (un gadget inteligent, cu senzori de mişcare, de temperatură interioară şi exterioară, conectare WiFi, care vă învaţă programul şi modul de viaţă pentru a vă oferi condiţiile optime) şi detectoarele de fum Nest Protect, pentru suma de 3,2 miliarde de dolari cash.

Potrivit unui comunicat de presă al Google, citat de presa internaţională, Nest va continua să opereze ca entitate independentă.

Decizia vine la ceva timp după ce divizia de investiţii a Google a garantat Nest investiţii de câteva zeci de milioane de dolari.

Nu se ştie deocamdată care va fi contribuţia exactă a tehnologiilor Nest în cadrul Google, însă se pare că deţinerea acestei companii în portofoliu este un pas important pentru conducerea Google. Combinarea soluţiilor rezidenţiale ale Nest cu tehnologia de recunoaştere vocală a Google ar putea transforma gigantul de Silicon Valley în cel mai important jucător de pe segmentul Smart Home.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.