Federal-Mogul Corporation anunță că subsidiarele europene ale Companiei au început procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achiziționare a unor active Honeywell Friction Material...
Kevin Freeland, CEO, Federal-Mogul Vehicle Components

Kevin Freeland, CEO, Federal-Mogul Vehicle Components

Federal-Mogul Corporation anunță că subsidiarele europene ale Companiei au început procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achiziționare a unor active Honeywell Friction Material – divizia auto de componente de frânare, cu sediul in Germania și peste 2000 de angajați în întreaga lume. Tranzacţia include și două unități de producţie recent înfiinţate în România și China.

Părţile urmează procedurile standard de obţinere a aprobărilor din partea autorităților şi, dupa caz, a partenerilor cheie. Cele două companii estimează că tranzacţia se va încheia în al doilea semestru al 2014.

Achiziția accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung – de a consolida principalele linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricțiune pentru echipamente originale și pentru clienții aftermarket. Credem că această tranzacție va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor.”, spune Carl C. Icahn, Președinte al Consiliului Federal-Mogul.

Tehnologiile de frânare Honeywell, recunoscute la nivel global, alături de standardele înalte ale companiei, fac din această achiziție o completare solidă a portofoliului nostru global de materiale de fricțiune”, a declarat Kevin Freeland, CEO, Federal-Mogul Vehicle Components. ”Îmbinând expertiza Federal-Mogul şi Honeywell în frânare, ne așteptăm să obținem beneficii importante din oportunităţile de sinergie din toate ariile. Clienții din toate segmentele şi regiunile vor putea beneficia de ce e mai bun din ambele companii.”

Achiziţia Honeywell va întări poziţia Federal-Mogul în ceea ce priveşte tehnologiile de fabricaţie și inginerie în domeniul frânării, sporind capacitatea și capabilitatea producţiei. Clienții globali, atât de echipamente originale, cât și aftermarket, vor putea astfel beneficia, la costuri competitive, de cele mai inovatoare soluții.

În prezent, Federal-Mogul oferă o gamă extinsă de echipamente originale pentru autovehicule și utilaje, precum și componente de frânare aftermarket. Pe piaţa globală de piese aftermarket, compania comercializează liniile de produse de frânare Wagner®, Ferodo® şi Necto®. Federal-Mogul este dintre primele companii care a oferit clienților de echipamente originale produse de frânare fără (sau cu conținut redus de) cupru. De curând, Compania a lansat și pe piața aftermarket plăcuțele de frână cu conținut redus de cupru.

Federal-Mogul (NASDAQ: FDML) este o companie de frunte în domeniul producţiei şi distribuţiei globale de piese şi servicii pentru producătorii de vehicule şi operatorii de service-uri, atât pe piaţa automobilelor şi echipamentelor pentru vehicule comerciale ușoare, medii și grele, navale, feroviare și aerospațiale, cât şi pe piaţa energetică sau industrială. Produsele Companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 şi cresc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, fiecare dintre acestea având un CEO ce raportează Consiliului Director Federal-Mogul. Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează și produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale și sisteme de protecție pentru automobile și vehicule grele, industriale și de transport. Divizia Federal-Mogul Vehicle Components vinde și distribuie un portofoliu larg de produse, peste 20 de mărci recunoscute pe piața globală de aftermarket.

În același timp, oferă producătorilor de echipamente originale produse de frînare, direcţie-suspensie, ștergătoare, și alte componente auto. Mărcile Federal-Mogul disponibile pe piața aftermarket includ ștergătoare ANCO®, bujiile, ștergătoarele și filtrele Champion®; produsele de motor AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nural®, Payen® Sealed Power®; piesele de direcţie şi suspensie MOOG® şi produsele de frânare Ferodo® si Wagner®.

Federal-Mogul a fost fondată în Detroit, în 1899. Compania are 44.500 de angajaţi în 34 de ţări, cu sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.