Aurelia Visinescu a lansat oficial seria 002 a vinului „3 Fete Negre” din colectia ANIMA, in cadrul unei degustari a vinurilor sub semnatura oenologului....
3 Fete Negre seria 002Aurelia Visinescu a lansat oficial seria 002 a vinului „3 Fete Negre” din colectia ANIMA, in cadrul unei degustari a vinurilor sub semnatura oenologului.

Asamblajul 3 Fete Negre seria 002 este rezultatul celor mai buni struguri din soiul Feteasca Neagra din anii de recolta 2009, 2011, 2012. Vinul este rafinat si surprinzator, cu buchet intens de fructe negre bine coapte, ciocolata amaruie si iz vanilic provenite de la lemnul de stejar. Gustul este bogat, cu nuante de pruna, marmelada, cafea si tabac, cu un finalul lung si catifelat.

Strugurii provin din propriile plantatii situate in treimea inferioara a dealurilor Fintestilor si Naenilor din Dealu Mare, fiecare an de recolta aducandu-si propriul aport. Vinurile au fost invechite in butoaie din stejar romanesc. 2009 a stat 2 ani si jumatate in butoaie de stejar  300 de lt din padurile sudice, 2011 a fost invechit 1 an si 9 luni in butoaie de stejar  noi de 225 lt din padurile din vestul tarii,  iar recolta anului 2012  a fost pastrata timp de 10 luni in butoaie de stejar noi de 225 lt din Transilvania. Asadar, vinul reflecta caracterul soiului romanesc Feteasca Neagra, influenta terroir-ului, dar si amprenta personala a oenologului Aurelia Visinescu.

Sunt bucuroasa ca avem in linia ANIMA un soi romanesc pentru al treilea an consecutiv. Am ales sa cupajez trei ani de recolta diferiti de Feteasca Neagra pentru ca imi place sa inovez si sa experimentez, iar Feteasca Neagra este un soi pe care il apreciez si cu care imi place sa lucrez. Imi doresc sa avem ani cu recolte bune, astfel incat sa putem asigura continuitatea acestui vin.”

Aurelia Visinescu

3 Fete Negre ANIMA seria 002, este disponibil in 6871 sticle numerotate individual si va fi prezent intr-o selectie de magazine specializate si restaurante, atat  in Bucuresti, cat si in cateva orase importante din tara.

Domeniile Sahateni a fost infiintata în anul 2003 de către Aurelia Visinescu si Steve Cacenco. Aurelia Visinescu a lansat o linie de vinuri care ii poarta numele. Linia Aurelia Visinescu este formata din mai multe game: Nomad, SIGNUM, Arbora, Artisan, Karakter si Anima. Astazi, Domeniile Sahateni reuneşte 76 ha planttţii proprii in podgoria Dealul Mare si o crama ultramoderna de procesare, imbuteliere si maturare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.