LG a anunţat, astăzi, că urmează să prezinte primul televizor din lume cu ecran curbat şi raport de imagine 21:9 (model 105UB9), în cadrul...
LG_105UB9 (1)LG a anunţat, astăzi, că urmează să prezinte primul televizor din lume cu ecran curbat şi raport de imagine 21:9 (model 105UB9), în cadrul International Consumer Electronics Show (CES), ce are loc în Las Vegas. Noul televizor premium de la LG este şi primul model ULTRA HD cu ecran curbat al companiei. Mult premiatul şi inovatorul televizor model 105UB9, de 105 inci (măsura diagonalei) este, în mod oficial, cel mai mare televizor cu ecran curbat care a fost creat vreodată.

Inovatorul televizor oferă o calitate deosebită a imaginii, cu unghi vizual mare şi poate reda cu claritate perfectă chiar şi cel mai mic detaliu, astfel încât să ofere o vizionare captivantă pentru spectator. Modelul 105UB9 are raportul de imagine de 21:9, cu ecran CinemaScope, ceea ce îl face ideal pentru o vizionare plăcută a filmelor, apropiată experienţei cinematografice. Un alt avantaj al ecranului mare este că permite acces mai mare la informaţia vizuală, fără să obtureze în vreun fel acţiunea aflată în desfăşurare.

Oferind o rezoluţie a ecranului de 11 milioane de pixeli (5120 x 2160), modelul 105UB9 reprezintă rezultatul unei colaborări de succes între LG Electronics şi LG Display. Pentru a realiza curbura televizorului, noua tehnologie a fost introdusă cu scopul de a rezolva o serie de probleme, cum ar fi menţinerea integrităţii structurale şi asigurarea uniformităţii de luminozitate şi culoare necesare unui ecran foarte mare.

LG_105UB9_1Până în prezent, panourile OLED au fost preferate pentru ecranele curbate datorită capacității lor de a genera luminozitate proprie. LG Display a făcut faţă cu succes provocării de a genera iluminare inegală din spate, îmbunătăţind circuitul tehnologiei pixelului Tranzistor Subţire de Film (Thin Film Transistor – TFT) pentru a preveni deteriorarea culorii şi a asigura o experienţă superioară de vizualizare din orice unghi.

„LG Display şi-a păstrat poziţia dominantă pe piaţa de display-uri prin tehnologie inovatoare şi diferenţiată,” a spus Yong-kee Hwang, senior vice preşedinte şi șeful departamentului LG Display. „Cu o rezoluţie de 11 milioane de pixeli, panoul LCD curbat, de 105 inci, este o reconfirmare a poziţiei noastre de lider pe piaţa generaţiei noi de display-uri, oferind valoare excepţională clienţilor noştri.”

Vizitatorii standului LG din cadrul CES 2014 (Centrul de conferinţă de la Las Vegas, Central Hall #8204) vor avea posibilitatea de a vedea ei înşişi acest produs unic în perioada 7 – 10 ianuarie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.