Epson lansează noua presă digitală pentru etichete, SurePress L-6034VW. Noul model utilizează tehnologia PrecisionCore şi este prima presă industrială cu o singură trecere de la...
Epson-SurePress-L-6034VWEpson lansează noua presă digitală pentru etichete, SurePress L-6034VW. Noul model utilizează tehnologia PrecisionCore şi este prima presă industrială cu o singură trecere de la Epson ce foloseşte noua cerneală Epson UV tratată termic cu LED-uri.

SurePress L-6034VW reprezintă soluţia tehnică potrivită pentru producătorii de etichete care investesc pentru prima dată într-o presă digitală sau pentru firmele care doresc să îşi extindă unităţile de producţie prin intermediul unei prese fiabile, care oferă calitate superioară într-un timp scurt de producție. Echipamentul este disponibil în două configuraţii distincte: CMYK cu lăcuire digitală şi cerneală albă cu opacitate ridicată (SurePress L-6034VW) sau fără cerneală albă (SurePress L-6034V).

„Lansarea modelului SurePress L-6034VW ne pune în poziţia unică de a oferi două prese cu două seturi de cerneală diferite”, a declarat Duncan Ferguson, Director ProGraphics, Epson Europe. „Producătorii de etichete pot alege acum cele mai potrivite soluţii pentru portofoliul lor de clienţi, gestionând în cel mai eficient mod costurile de producţie.”

Dezvoltată şi fabricată în întregime de Epson, SurePress L-6034VW a fost proiectată pentru a imprima volume mici şi medii de etichete de înaltă calitate ce rezistă în timp, pe folii transparente standard şi substraturi pentru etichete din hârtie cu o lăţime între 80 şi 340 mm. Pentru a reduce consumul de energie şi pentru a extinde gama de materiale care pot fi folosite, procesul de tratare utilizează lămpi LED. Astfel, noul echipament permite imprimarea pe substraturi termosensibile, cum ar fi polietilena (PE).

Pentru a creşte fiabilitatea echipamentului şi eficienţa ciclului de producţie, Epson a încorporat în SurePress L-6034VW mai multe tehnologii unice de monitorizare, întreţinere şi curăţare automată. De exemplu, o aplicație dedicată analizează starea duzei și detectează automat dacă o duză nu distribuie cerneala uniform, curațând-o. Astfel, perioadele de mentenanţă sunt reduse la minimum, fără să fie afectată calitatea printului.

Tehnologia PrecisionCore asigură performanţe și o fiabilitate ridicată, cu un timp minim de mentenanță. Fiecare dintre cele şase randuri de capete, conţine cate 11 capete de printare PrecisionCore (însumând 52.800 duze), care asigură o calitate ridicată a printului şi un control precis asupra procesului de tipărire. Capul de linie a fost conceput pentru a funcţiona complementar cu noua cerneală Epson UV tratată termic cu LED-uri. SurePress L-6034VW imprimă la o rezoluţie de 600 x 600 dpi, pentru formarea şi plasarea cu exactitate a punctelor, în timp ce paleta cromatică bogată produce culori vii, gradaţii fine, text, linii şi imagini  cu detalii precise.

Pentru a extinde diversitatea etichetelor ce pot fi produse, SurePress L-6034VW oferă utilizatorilor flexibilitatea de a imprima la începutul sau la sfârşitul procesului de producţie cu cerneală albă cu opacitate mare pentru a spori impactul imaginii pe substraturile transparente şi metalice. Presa include și o caracteristică inovatoare de lăcuire digitală, care permite utilizatorilor să economisească timp şi bani, prin aplicarea de efecte de lăcuire mată sau lucioasă în timpul imprimării.

Noul echipament vine în completarea funcţiilor oferite de presa de etichete din gama curentă, Epson Surepress L-4033AW, oferind pieţei o varietate de tehnologii şi funcţionalităţi care satisfac nevoi specifice. Surepress L-4033AW cu 7 culori este singura presă digitală cu jet de cerneală pe bază de apă, fiind destinată pentru producţia de volume foarte mici, de calitate superioară, în special pe hârtie necretată şi texturată.

Alternativa, noul SurePress L-6034VW este o presă cu o singură trecere, cu o productivitate semnificativ mai mare, pentru volume mici şi medii. Această presă duce imprimarea de etichete cu cerneală UV la un nou nivel de calitate şi extinde gama de substraturi ce pot fi imprimate. Modelele SurePress L-6034VW şi L-6034V vor fi disponibile în vara anului 2014.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.