GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, anunță investiții de peste 600.000 de euro...
cloudGTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, anunță investiții de peste 600.000 de euro în extinderea centrului de date din Bucureşti și în platforma de cloud localizată în cadrul acestuia.

Pe parcursul ultimului an, numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut semnificativ. Pentru a susţine această cerere în creştere, GTS Telecom şi-a extins cu 25% suprafața centrului de date şi a implementat o nouă platformă dedicată de cloud în Bucureşti. Această investiţie a adus în România cele mai noi tehnologii cloud, fapt ce va reduce considerabil timpul de implementare în care clienţii vor putea să îşi configureze şi încarce datele şi va oferi acestora acces mult mai rapid la informaţiile de business critice.

„Serviciile de cloud și data center au fost o prioritate pentru noi în acest an și continuăm să investim constant în portofoliul de servicii IT&C, astfel încât să punem la dispoziția clienților noștri o gamă completă de servicii de comunicații şi infrastructură. Experiența dovedită în domeniu ne asigură că vom continua să fim un partener de încredere pentru crearea, implementarea și mentenanța serviciilor de telecom şi a mediilor cloud, încurajând tendința de creștere a numărului de companii care utilizează serviciile de cloud pe plan local”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Încă din 2011, GTS este activă în sectorul serviciilor cloud, fiind una dintre companiile care au pus bazele acestui tip de tehnologie în regiune. Cu o gamă completă de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid și privat, storage și backup în timp real, GTS se adresează segmentului de organizații medii și mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Soluțiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% şi al unei platforme state-of-art. Pe lângă rapiditatea de instalare și soluțiile personalizate fiecărui tip de business în parte, serviciile de virtualizare GTS Telecom oferă redundanță la toate nivelurile și o echipă pregătită și dedicată clienților 24/7.

În completarea serviciilor sale, GTS pune la dispoziţia vizitatorilor site-ului său www.gts.ro diverse instrumente de suport și informare: Test Drive, care permite vizitatorilor să construiască şi să testeze ei înşişi un mediu Cloud şi KnowledgeCenter, un microsite care oferă atât detalii despre platforma GTS cât și ghiduri privind utilizarea adecvată a soluţiilor cloud în cadrul operaţiunilor de business ale clienţilor. Serviciul GTS Virtual Hosting Environment a primit în acest an premiul EuroCloud România pentru cea mai bună ofertă de Cloud – Infrastructura ca Serviciu (IaaS), calificându-se totodată în competiția europeană EuroCloud.

„Soluțiile de cloud pe care le furnizăm sunt create la standarde enterprise şi asigură un grad ridicat de securitate, scalabilitate, redundanță la toate nivelurile şi, mai ales, flexibilitate. Grupul GTS se numără printre pionierii acestui tip de tehnologie în regiune și avem încredere că noua platformă GTS din România va continua să fie preferată de tot mai multe companii”, a menționat Sebastian Pitei, Presales Manager şi Specialist Cloud al GTS Telecom.

În luna noiembrie a acestui an Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care face parte GTS Telecom. Tranzacția face în prezent obiectul aprobărilor de reglementare, estimându-se încheierea acesteia în anul 2014. GTS și Deutsche Telekom își vor desfășura activitățile in mod independent până în momentul finalizării tranzacției.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.