Producătorul de electronice Panasonic, unul dintre cei mai importanţi din lume, a anunţat câştigătorii competiţiilor internaţionale Kid Witness News şi Eco Picture Dairy în...
Kids School_Apr 15 - 30Producătorul de electronice Panasonic, unul dintre cei mai importanţi din lume, a anunţat câştigătorii competiţiilor internaţionale Kid Witness News şi Eco Picture Dairy în cadrul galei de premiere Kids School Global Awards 2013, un eveniment ce a avut loc în data de 5 decembrie la sediul UNESCO din Paris.

Cele două concursuri fac parte din programul Panasonic Kids School şi este pentru prima dată când este organizată premierea concomitent. În afară de marele premiu, au fost acordate diplome pentru alte 10 categorii din ambele programe.

În cadrul programului Kids School, Panasonic sprijină dezvoltarea, visurile şi viitorul copiilor din întreaga lume prin intermediul a numeroase activităţi şi oportunităţi de învăţare.

La ediţia din acest an a competiţiei Kid Witness News, au fost selectate pentru faza finală o serie de materiale acoperind subiecte precum munca infantilă şi speranţa la viaţă, create din perspectiva copiilor. Dintre acestea, MountAspiringCollege, un liceu din Noua Zeelandă, a primit marele premiu pentru “Emily pentru totdeauna”, un clip video care a fost apreciat pentru nivelul înalt de planificare precum şi pentru tehnicile de filmare şi editare folosite.

În cadrul concursului Eco Picture Dairy au fost numeroase aplicaţii care au descris activităţi eco gândite şi implementate de copii şi care au subliniat în acelaşi timp şi interesul lor pentru protejarea mediului. Câştigătorul marelui premiu a fost Adam Riba din Ungaria. Jurnalul lui a demonstrat un grad mare de conştientizare a aspectelor legate de ecologie şi a fost prezentat sub forma unei cărţi pop-up.

În iunie 2013 Panasonic a reînnoit acordul de parteneriat strategic cu UNESCO. Compania va continua să ajute la conştientizarea aspectelor legate de mediu în rândul copiilor la nivel global, în acord cu parteneriatul amintit. panasonic

Sub sloganul “Atunci când copii strălucesc şi viitorul nostru străluceşte”, Panasonic şi-a asumat angajamentul de a susţine dezvoltarea, visurile şi viitorul generaţiei viitoare, oferind copiilor oportunităţi de a învăţa şi de a descoperi, prin intermediul internetului şi al evenimentelor organizate peste tot în lume. Sub conceptul KidsSchool, Panasonic derulează o serie de programe educaţionale la nivel global, precum Eco Picture Diary, Global Eco Learning şi UNESCO World Heritage Eco Learning.

Kid Witness News este un program educaţional bazat pe conţinut video, creat pentru a-i ajuta pe copii să îşi dezvolte creativitatea şi aptitudinile de comunicare. Pentru producţia de materiale, Panasonic pune la dispoziţie şcolilor participante camere video precum şi alte echipamente. În acest moment, 622 de şcoli din 29 de ţări şi regiuni sunt înscrise în program. Copiii crează totul, plecând de la alegerea temei şi până la editare. De la demararea în 1989 în SUA, proiectul s-a extins la nivel global. Peste 10.000 de elevi şi profesori participă anual, 170.000 până în acest moment.

Ţări şi regiuni participante în programul Kid Witness News   

America de Nord: Canada, SUA

America Centrală şi de Sud: Brazilia, Chile, Mexic, Panama, Peru

Europa: Austria, Republica Cehă, Germania, Italia, Rusia, Slovacia, Ucraina, Marea Britanie

Orientul Mijlociu şi Apropiat: Kuweit, Liban, Oman, Emiratele Arabe Unite

Asia: China, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Malaezia, Singapore, Thailanda, Vietnam

Oceania: Noua Zeelandă

Eco Picture Diary este un program global derulat de Panasonic, în cadrul căruia copiii creează jurnale cu poze despre activităţile şi preocupările lor legate de protecţia mediului. Panasonic a demarat proiectul în 2008 în Japonia, la ora actuală extinzându-se la nivel mondial. În acest an, aproximativ 300.000 de copii din 47 de ţări şi regiuni s-au înscris în program.

Ţări şi regiuni participante în programul Eco Picture Diary

America Centrală şi de Sud: Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Panama

Europa: Austria, Azerbaidjan, Republica Cehă, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Kazahstan, Olanda, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Spania, Elveţia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie

Orientul Mijlociu şi Apropiat: Irak, Iordania, Kuweit, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite

Africa: Kenia, Mauritius, Nigeria

Asia: Cambodgia, China, India, Indonezia, Japonia, Malezia, Filipine, Vietnam

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.