Reprezentanţii Kaspersky Lab, unul dintre cei mai importanţi provideri de soluţii de securitate endpoint din lume, anunţă disponibilitatea pe piaţa locală a unei noi...
virusReprezentanţii Kaspersky Lab, unul dintre cei mai importanţi provideri de soluţii de securitate endpoint din lume, anunţă disponibilitatea pe piaţa locală a unei noi versiuni a soluţiei Small Office Security, creat special pentru companiile cu mai puțin de 25 de angajați.

Această soluție include noi instrumente care ajută companiile mici să fie cu un pas înaintea provocărilor moderne de securitate și include cele mai noi tehnologii anti-malware dezvoltate de Kaspersky Lab într-un produs ușor de folosit, care nu necesită ca utilizatorii să fie experți IT.

Potrivit estimărilor IDC, la nivel global există peste 75 de milioane de companii care lucrează cu mai puțin de 10 de angajați. Aceste „microîntreprinderi”, vor procesa milioane, dacă nu miliarde de dolari în 2014.

În ceea ce priveşte ţara noastră, în 2012 erau active aproape 439.000 de companii, peste 88% dintre acestea intrând în categoria micro-afacerilor.

“În ultimul an, companiile au primit circa 30 de milioane de mesaje spam pe zi, iar lunar s-au înregistrat 270 de milioane de infectări din zona de web”, a afirmat în cadrul unei întâlniri cu presa Adrian Porcescu, Technical Consultant&Trainer înc adrul Kaspersky Lab.

Însă, acest segment al firmelor de dimensiuni mici şi mijlocii a fost, în general, slab deservit de companiile de securitate IT, care nu oferă produse specializate pentru nevoile microîntreprinderilor. Ca urmare, proprietarii companiilor au fost obligați să utilizeze produse create pentru consumatorii individuali, care nu corespund nevoilor lor de afaceri sau versiuni inferioare ale produselor pentru întreprinderi, care sunt dificil de gestionat şi obligă microîntreprinderile să plătească pentru funcţii de securitate care nu vor fi folosite niciodată.

Totodată, proprietarii acestui gen de companii cred că sunt prea mici pentru a fi ţinta unor atacuri de securitate. “30% dintre incidentele de securitate au fost identificate pentru companiicu 100 sau mai puţin de 100 de angajaţi. Companiile trebuie să aibă în vedere faptul că un singur incident de securitate în urma căruia se pierd date critice poate însemna falimentul”, a mai spus Porcescu.

Potrivit acestuia, în 2013, 76% dintre incidentele de securitate au fost înregistrate în companiile mici, 9% dintre proprietarii de businessuri declarând că proprietatea intelectuală le-a fost furată. “Se poate întâmpla şi ca atacurile asupra acestor gen de companii să fie intermediar pentru o furtul datelor dintr-o companie mai mare cu care acestea lucrează”, au mai spus reprezentanţii Kaspersky.

Potrivit acestora, soluţia Kaspersky Small Office Security este special concepută pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestor întreprinderi mici, îmbinând protecţia puternică împotriva criminalității informatice şi beneficiind de caracteristici necesare microîntreprinderilor, pentru a putea concura în economia globală. Soluţia poate fi instalată pe un număr de 5 până la 25 de calculatoare, inclusiv pe PC-uri (Windows XP prin intermediul Windows 8), servere de fișiere și smartphone-uri și tablete Android. IMM

Fiecare licență pentru utilizator include protecție pentru câte un PC și un dispozitiv mobil, astfel încât companiile care achiziţionează protecţie pentru 10 de angajați, pot proteja 10 PC-uri şi 10 dispozitive mobile. Kaspersky Small Office Security protejează, de asemenea, serverele pentru fişiere Windows, inclusiv Windows Server 2008 R2, Small Business Server 2011 Essentials/Standard și Windows Server 2012 Foundation/Essentials/Standard. Până la finalul anului 2013, Kaspersky Lab va oferi, de asemenea, suport pentru Windows 8.1 și Windows Server 2012 R2.

Ce este nou în soluţia Kaspersky Small Office Security

Kaspersky Lab și-a consolidat angajamentul faţă de segmentul microîntreprinderilor în 2010, odată cu lansarea primei versiuni a soluţiei Kaspersky Small Office Security. Aceasta a fost la momentul respectiv prima soluție de securitate din industrie concepută special pentru start-up-uri și afaceri în creștere, fiind o poziționare care rămâne în continuare valabilă în 2013.

Construită pe aceeași platformă premiată, cea mai recentă versiune a soluţiei Kaspersky Small Office Security include mai multe caracteristici noi și o serie de tehnologii îmbunătăţite şi actualizate:

Modul Safe Money care protejează operaţiunile de Online Banking – Activând automat noi niveluri de protecţie atunci când utilizatorii efectuează tranzacţii financiare online, companiile pot plăti acum facturile, pot face cumpărături, și pot avea acces la datele financiare online, fără griji. Tehnologia Safe Moneyb activează automat ultra-securizarea browser-ului web de fiecare dată când utilizatorul vizitează un site financiar, cum ar fi un serviciu de online banking sau de plăţi online. Browserul Safe Money se asigură că nu există programe neautorizate activate pe ascuns și că datele de pe ecran sunt protejate de keyloggeri şi de programe malware care fac capturi de ecran.

Compatibilitate sporită cu dispozitivele mobile – Microîntreprinderile nu sunt imune la provocările impuse de mobilitatea forței de muncă și de tendințele răspândire a politicii BYOD, care pot afecta securitatea. Kaspersky Small Office Security include acum protecţie pentru tablete și smartphone-uri Android, dotând aceste dispozitive cu o serie de funcţii anti-malware, protecție pentru navigarea online și sisteme de control al confidențialităţii.

Automatic Exploit Prevention – Această tehnologie unică împiedică infractorii cibernetici să utilizeze vulnerabilitățile noi din programele legitime, cunoscute sub numele de Zero Days, pentru a lansa atacuri malware. Prin monitorizarea proactivă a comportamentului programelor frecvent exploatate, precum Adobe și Java, funcţia Automatic Exploit Prevention va proteja clienții de exploiturile nedescoperite și se va asigura că aceştia sunt protejaţi, chiar dacă nu au fost încă instalate cele mai recente actualizări pentru programe.

Password Manager – Adesea, utilizatorii aleg cele mai convenabile opţiuni de a folosi parole simple, de a refolosi aceleași parole pentru conturi multiple sau de a păstra o listă cu parolele lor pe o bucată de hârtie, pe birou. Cu ajutorul tehnologiei de administrare a parolelor, angajații trebuie să rețină doar o singură parolă principală. Funcţia Kaspersky Password Manager va stoca parolele într-un depozit criptat” și va introduce în mod automat parola corectă atunci când este necesar.

Online Backup – Întreprinderile mici îşi pot acum salva în mod automat şi în siguranţă informaţiile importante în cloud sau pe un hard disk sau server local. Simplificând procesul de backup, microîntreprinderile pot fi sigure că cele mai importante planuri de afaceri, datele financiare, precum și informaţiile clienților vor rămâne accesibile, în cazul defectării echipamentelor sau a ștergerii accidentale.

Administrarea politicilor web – Proprietarii de afaceri pot personaliza cu ușurință accesul fiecărui angajat la anumite site-uri web, reţele sociale și aplicații. Această funcţie se aplică pentru site-uri individuale sau categorii de site-uri, care sunt clasificate de produsul Kaspersky Small Office Security.

Criptare a datelor și backup pentru fișiere – Proprietarii de afaceri pot face nu numai un backup automat al fișierelor de pe fiecare PC, la intervale regulate, ci pot proteja atât fișierele de pe PC, cât şi fișierele de stocare a copiilor de rezervă, cu ajutorul setărilor eficiente de criptare.

Administrare centralizată – De pe orice PC din rețea, managerii pot gestiona de la distanță setările de securitate descrise mai sus pentru fiecare computer al angajaţilor, precum şi capacităţile de administrare suplimentare, cum ar fi reînnoirea licenței, monitorizarea setărilor de securitate și altele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.