Sony Computer Entertainment America (SCEA) şi Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), unele dintre cele mai puternice companii din tehnologie şi divertisment din lume, au...
PlayStation4jpgSony Computer Entertainment America (SCEA) şi Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), unele dintre cele mai puternice companii din tehnologie şi divertisment din lume, au anunţat recent faptul că sute de mii de utilizatori de PlayStation4 au profitat de capabilităţile integrate de partajare  ale consolei  PS4.

Astfel, au fost înregistrate peste 800.000 de transmisii de gameplay live şi peste 7,1 milioane de sesiuni de joc au fost desfăşurate cu spectatori prin intermediul platformelor de streaming online, Twitch şi Ustream, totalizând peste 20 de milioane de minute de gameplay live partajate de pe console PS4.

Trending: Sony trece pragul de 2 milioane de unităţi vândute pentru PS4

“PlayStation 4 a fost conceput pentru ca utilizatorii să poată partaja experienţele lor din jocuri, dar interesul pentru serviciile de streaming ne-au întrecut toate aşteptările”, a declarat Shuhei Yoshida,  Preşedintele Sony Computer Entertainment Worldwide Studios. “Suntem încântaţi să vedem entuziasmul cu care utilizatorii partajează clipuri de gameplay live de pe consolele PS4 şi suntem convinşi că ei vor contribui la evoluţia gaming-ului social în anii următori.”

Potrivit reprezentanţilor Sony, zece procente din conţinutul găzduit de Twitch provine de la console PS4, care a fost lansată pe 15 noiembrie în  S.U.A. şi Canada şi pe 29 noiembrie în Europa, Australasia şi America Latină.  Ustream a înregistrat un timp mediu de 31 minute de material partajat pe cap de utilizator. Printre cele mai populare jocuri ale căror gameplay a fost partajat se numără Battlefield 4 de la Electronic Arts Inc., Killzone Shadow Fall al Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCE WWS) şi Call of Duty: Ghosts distribuit de Activision.   Share_Button

După evenimentul de lansare cu cel mai mare succes din istoria PlayStation, demonstrată de cele peste 2,1 milioane de unităţi PS4 vândute la nivel global, utilizatorii noii console folosesc pe deplin capabilităţile de streaming oferite de sistem, disponibile în mod gratuit, pentru a partaja momentele favorite din jocuri, pentru a comunica cu prietenii şi pentru a forma noi comunităţi. Toate capabilităţile sociale pot fi accesate cu uşurinţă prin intermediul butonului “SHARE” de pe controllerul wireless DUALSHOCK4, care a fost apăsat până la ora actuală de peste 10,9 milioane ori.

Sony a adus Gran Turismo 6 în România concomitent cu restul lumii

Consola PS4 în 2014

Capabilităţile sociale ale sistemului PS4 se vor extinde în 2014 odată cu lărgirea portofoliului de jocuri cu tiluri mult aşteptate precum inFAMOUS: Second Son şi MLB 2014: The Show de la SCE WWS, dar şi jocuri precum Destiny de la Activision, Watch_Dogs  de la Ubisoft Entertainment, respectiv The Order 1886TM şi DriveClub de la SCE WWS.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), cu sediul în Londra, este responsabilă cu distribuţia, marketingul şi vânzarea PlayStation 3, PlayStation 2, PSP (PlayStation Portable), a aplicaţiei şi a suportului PlayStation Network în 99 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Oceania. SCEE dezvoltă, publică, întreprinde acţiuni de marketing şi distribuie aplicaţii de divertisment pentru aceste formate şi gestionează terţele programe pentru licenţa acestora pe teritoriul acestor ţări. Încă de la lansarea consolei PlayStation 3 in noiembrie 2006, peste 47,9 de milioane de unităţi au fost vândute la nivel global şi continuă să fie vândute la un nivel record.

Menţinându-şi poziţia ca unul dintre cele mai de succes produse electronice de larg consum din istorie, PlayStation 2 a fost vândut în peste 150 milioane de unităţi în întreaga lume. De la lansarea PSP la sfârşitul anului 2004, peste 67,8 milioane de console PSP au fost vândute la nivel mondial, evidenţiind importanţa pieţei de divertisment portabil. Cu o creştere uimitoare a interesului şi a accesibilităţii pentru reţeaua de aplicaţii şi gaming, peste 75 de milioane de conturi au fost înregistrate la PlayStation Network, o reţea interactivă, gratuită şi mai mult de  1,43 de miliarde de elemente au fost descărcate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.