Oracle Academy va lansa la inceputul anului viitor competitia nationala de programare in limbajul Java în parteneriat cu Junior Achievement Romania. Concursul “Solutii JAVA inteligente...
ProgrammingOracle Academy va lansa la inceputul anului viitor competitia nationala de programare in limbajul Java în parteneriat cu Junior Achievement Romania.

Concursul “Solutii JAVA inteligente pentru beneficiul comunitatii noastre” este sustinut financiar de catre Oracle Academy si reprezinta o oportunitate pentru participanti de a-si aprofunda abilitatile de programare în Java, de a câstiga premii de exceptie si de a-si crea un portofoliu personal care îi va sprijini în viitoarea cariera. Inscrierea la concurs incepe in data de 10 ianuarie 2014, la http://java.jaromania.org.

Concurentii inscrisi in competitie vor prezenta solutii de imbunatatire a vietii comunitatii în care traiesc, prin intermediul unor aplicatii Java inteligente, eficiente si interactive care rezolva probleme din viata reala.

Concursul de programare in Java incurajeaza studentii in varsta de cel putin 18 ani, inscrisi la orice facultate acreditata din Romania, sa identifice probleme ale comunitatii in care traiesc si sa creeze aplicatiile Java care le pot rezolva.

Potrivit organizatorilor, studentii  se pot inscrie fie individual, fie in echipe de pana la trei persoane. Astfel vor putea sa isi consolideze experienta de programare si vor avea sansa de a castiga premii substantiale: laptopuri performante, participarea la “Scoala de Vara  Oracle Romania” si vouchere pentru examene de certificare Oracle.

La inscriere, studentii vor propune o aplicatie care se incadreaza intr-una din urmatoarele categorii:

  • Smart School – aplicatii de procesare a datelor, de analiza si raportare; generare de rapoarte si scenarii; calculatoare matematice pentru diverse operatiuni si probleme; aplicatii generatoare de teste pentru diverse discipline; generatoare de rapoarte privind evaluarea scolara; reprezentarea grafica a unor mici experimente stiintifice din fizica, biologie sau chimie; imbunatatirea procesului de invatare la unele discipline.
  • Smart Business – aplicatii pentru proiectarea de grafice Gantt; administrarea bugetului de proiect; management de micro-proiecte adaptabile; pontaj; coordonarea vanzarilor; management financiar pentru proiecte mici; gestionarea conturilor bancare; organizarea bazelor de date de parteneri.
  • Smart City – aplicatii pentru ameliorarea mediului în spatiul urban; perfectionarea administratiei orasului; sporirea sigurantei urbane; dezvoltarea turismului; imbunatatirea transportului public; promovarea culturii in oras; promovarea oportunitatilor de petrecere a timpului liber.

Alte idei care pot fi încadrate la categoriile SmartSchool, Smart Business, SmartCity.

OracleAcademy ofera un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie, training universitar, suport si resurse de certificare destinate institutiilor de invatamant secundar si universitar, in scop educational. Facultatile pot insera aceste resurse in programa proprie de informatica si afaceri, pentru a se asigura ca studentii dobandesc abilitati relevante pentru industrie inainte de a se angaja in cariere profesionale. OracleAcademy sustine peste 2.5 milioane de studenti din 102 tari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.