Grupul FlorideLux.ro, unul dintre cei mai mari jucători de pe acest segment, a deschis prima franciză offline din România, în Brașov, în urma unei...
floriGrupul FlorideLux.ro, unul dintre cei mai mari jucători de pe acest segment, a deschis prima franciză offline din România, în Brașov, în urma unei investiții ce va ajunge până la finalul anului la 45.000 de euro, și are în plan 50 de francize deschise, până la finalul lui 2015. Până acum au fost investiți 30.000 de euro, atât în amenajări, cât și în produse, iar reprezentanții florăriei estimează că investiția se va amortiza în cel de-al doilea an de activitate.

FlorideLux aduce un nou concept pe piața florăriilor din Brașov, acela de flowers and gifts shop, un loc unde pot fi găsite, pe lângă florile clasice, aranjamente florale și o gamă variată de cadouri pentru diverse ocazii.

“Am ales Brașovul pentru deschiderea primei francize offline deoarece este un oraș dezvoltat, are o rată mică a șomajului și un venit mare pe cap de locuitor, iar dezvoltarea turismului și clienții pe care îi avem deja în zonă ne dau încredere că este o regiune cu un potențial foarte mare”, a declarat Marius Dosinescu, CEO și fondator al florăriilor FlorideLux.

Mai mult, cererile de francizare din județul Brașov au fost mai mari decât în cazul altor județe, ceea ce a dovedit un apetit ridicat al brașovenilor pentru investițiile în industrii creative și, automat, un potențial mare de dezvoltare al pieței.

Cele două partenere care dețin prima florărie offline francizată de FlorideLux se numesc Adriana Zeck și Andreea Plăiașu şi au renunțat la carierele din domeniul IT, respectiv financiar, pentru a porni un business în această industrie.

„Suntem firi diferite, cu reacții și abordări de multe ori diametral opuse, însă nu credem că acest lucru reprezintă o amenințare pentru parteneriatul nostru, ci din contră, această complementaritate ne va ajuta să creștem în această industrie, să devenim un model pentru această profesie și peste 10 ani să muncim cu aceeași pasiune și dăruire”, a spus Adriana Zeck.

„Ne considerăm o florărie „altfel”, un boutique cochet și primitor, în care clientul este prietenul nostru și pe care îl ajutăm să aleagă cadoul perfect pentru ocaziile speciale. Suntem o echipă puternică, care dorește să se dezvolte sub umbrela FlorideLux. Cu toate acestea, FlorideLux Brașov va avea particularități locale, cu accente date de propria noastră personalitate”, a adăugat Andreea Plăiașu.

FlorideLux Brașov are drept de francizare pe întreg județul, iar toate comenzile din zonă le revin lor pe perioada desfășurării contractului de franciză. De asemenea, printre avantajele de care se bucură florăria în urma francizării se numără dreptul de utilizare a celui mai puternic brand de floristică din România și a tuturor fotografiilor deținute de FlorideLux, utilizarea de echipamente profesionale și cataloage de evenimente, precum și serviciile de consultanță de marketing în domeniul floristicii și asistența profesională pentru crearea planului de afaceri și de dezvoltare regională. În plus, angajații FlorideLux Brașov au posibilitatea de a urma training-uri avansate de floristică și design floral.

50 de francize în următorii doi ani

Rețeaua florăriilor FlorideLux plănuiește ca, până la finalul anului 2015, să deschidă 50 de francize, inclusiv în afara țării. Orașele vizate pentru francizare sunt cele care au o dinamică a dezvoltării foarte bună, spre exemplu Sibiu sau Cluj-Napoca, unde deja există contracte de rezervare semnate.

„Preconizăm că franciza din Brașov va contribui cu aproximativ 3% la cifra de afaceri a grupului pe care o vizăm anul viitor. Trebuie să menționez că francizatul nu este obligat să achiziționeze toată marfa prin intermediul nostru, astfel încât, această flexibilitate ne aduce un procent mai mic în totalul business-ului, însă în momentul atingerii unui număr minim de 10 francize vom putea observa un aport mai mare al acestora în cifra de afaceri”, a mai spus Marius Dosinescu.

FlorideLux Petale de Viață este prima florărie francizată de FlorideLux în România, conceptul de flowers and gifts shop fiind încă nou pe piața din Brașov. Florăria beneficiază de o ambianță plăcută, o echipă de profesioniști, precum și de prețuri excelente la flori, buchete, aranjamente florale, plante și cadouri. Comenzile pot fi realizate atât online, cât și offline.

Florăriile FlorideLux, cu o experiență de peste 10 ani pe piața din România, oferă produse și servicii de calitate, pentru: buchete și aranjamente florale, coșuri cadou, aranjament flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun și alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com și alăturarea la cea mai mare rețea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite și livrarea rapidă de buchete oriunde în lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.