Festivităţile din Capitală dedicate Zilei Naţionale au început la ora 11.00 cu salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare....
Parada-militara-de-1-DecembrieFestivităţile din Capitală dedicate Zilei Naţionale au început la ora 11.00 cu salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare.

În cadrul paradei militare au defilat peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI şi SPP, în timp ce 200 de mijloace tehnice au trecut pe sub Arcul de Triumf, iar 35 de aeronave au survolat zona Bulevardului Kiseleff.

Un moment spectaculos al evenimentului este “parada aeriană”, de Ziua României survolând Piaţa Arcului de Triumf un elicopter IAR-330 M, şase elicoptere IAR – 330 Puma din dotarea Flotilei 90 Transport Aerian (Otopeni) şi trei elicoptere IAR – 330 PUMA Naval, din dotarea Grupului de Elicoptere al Forţelor Navale.

Vedeţi aici o galerie foto de la parada militară.

Trei avioane IAK-52 din dotarea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene “Aurel Vlaicu”, Boboc, o aeronavă de transport C-130 HERCULES şi trei aeronave de transport C-27J SPARTAN din dotarea Flotilei 90 Transport Aerian (Otopeni) au survolt mulţimea adunată, acestea fiind urmate de trei aeronave IAR-99 ŞOIM din dotarea Flotilei 95 Aeriane Bacău şi trei aeronave IAR-99 din dotarea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene “Aurel Vlaicu”, Boboc.

Şi şase aeronave de luptă MiG-21 din dotarea Flotilei 86 Aeriene, Feteşti şi-au făcut apariţia pe cerul Capitalei.

De asemenea, la paradă au apărut vehicule blindate pentru operaţii speciale URO VAMTAC, transportoare blindate de trupe PIRANHA, maşina de luptă a infanteriei 84 M – “Jderul”, autovehicul de luptă blindat, amfibiu, pe şenile, transportoare amfibii blindate B 33 Zimbru, urmate de tancurile TR 85 M 1 “Bizonul”, sistemul interoperabil de artilerie LAROM şi complexul antiaerian tractat “OERLIKON”.

Au fost prezente la paradă şi sistemul Ghepard de artilerie antiaeriană blindat, vehiculele de luptă tip HUMVEE, autoturismele de teren Chevrolet Tahoe, care pot fi echipate cu kituri de protecţie balistică, autospecialele blindate de intervenţie EOD şi, în premieră, autovehiculul Dacia Duster militar, echipat cu o platformă telecomandată de tragere AGIL762.

Forţele Aeriene au trecut pe sub Arcul de Triumf cu sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol – HAWK, iar Forţele Navale au prezentat la parada tehnicii din acest an două ambarcaţiuni tip RHIB şi o ambarcaţiune rapidă Fulgerul şi cu Instalaţii Mobile de Lansare a Rachetelor. Blocul de defilare al Comandamentului Logistic a prezentat autostaţiile radio blindate – URO VAMTAC şi autovehicule de teren blindate tip uşor PANHARD. Aviaţia Ministerului Afacerilor Interne a participat şi cu un avion de transport medicalizat de tip Piper PA-42 Chayenne III.

Poliţia Română a adus zece motociclete BMW, fiind prezentate, de asemenea, autovehiculele Mercedes Clasa A cu pachet AMG, autospeciala Jaguar, BMW – 330 – XD, Dacia Duster şi o autospecială Dacia Dokker.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a adus la paradă cu ATV-uri, autospeciale Volkswagen Passat Variant, Dacia Duster, “Iveco Massif”, Mitsubishi L200, “Volkswagen Transporter Kombi”, autospeciale de supraveghere cu termoviziune şi “Landrover Discovery 4” şi ambarcaţiunile ARVOR 215 şi Harpoon 550 Open.

IGSU a adus motociclete de intervenţie SMURD şi Honda Deauville NTV 700, ambulanţe Citroen Jumper şi Volkswagen Crafter, autospecialele pentru descarcerare complexă, pentru cercetare şi primă evaluare, pentru stingerea incendiilor şi pentru intervenţie şi salvare de la înălţimi.

Serviciul Român de Informaţii a prezentat dispozitivele de intervenţie contrateroristă şi pirotehnică şi dispozitivul de gardare/protecţie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.