Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov a înregistrat în al treilea trimestru din 2013 o creștere a cifrei de afaceri cu peste 20 procente față...
oana-beluProducătorul de vinuri Domeniile Ostrov a înregistrat în al treilea trimestru din 2013 o creștere a cifrei de afaceri cu peste 20 procente față de aceeași perioadă a lui 2012, depăşind 10 milioane lei. Compania a pariat în 2013 pe creșterea sectorului HoReCa și pe o nouă gamă de vinuri premium baricate care cuprinde cinci sortimente, toate grupate sub denumirea Domeniile Ostrov Reserve.

Anul acesta ne-am concentrat mai mult pe dezvoltarea sectorul HoReCa, ceea ce a dus la creșterea cu 5 procente a ponderii acestui sector în totalul vânzărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această dezvoltare a venit ca o nevoie în urma lansării noii game de vinuri premium baricate care cuprinde cinci sortimente, toate grupate sub denumirea Domeniile Ostrov Reserve cu soiurile Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Cabernet Sauvignon și Merlot. Acestea au fost și cele mai apreciate vinuri din HoReCa. Românii consumă tot mai mult vinuri premium. Deși Gama Reserve a fost lansată la sfârșitul anului trecut, în doar un an au fost vândute peste 7500 sticle cu vin”

Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov

Sectorul de retail reprezintă 70% din totalul vânzărilor Domeniile Ostrov. Cele mai vândute game de vinuri în această perioadă în retail, au fost cele din gama Domeniile Ostrov cu soiurile Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Cabernet Sauvignon și Merlot.

”Rezultatele pozitive înregistrate în al treilea trimestru din acest an se datorează și creșterii de consum a vinurilor autohtone din ultimii ani. Românii au înțeles că avem la raft vinuri autohtone, bune de calitate și le aleg din ce în ce mai mult pe acestea în detrimentul celor importate. Din totalul vânzărilor din retail cea mai mare pondere au avut-o vinurile din gama Domeniile Ostrov, aproximativ 25%, soiul Muscat Ottonel este vedeta anului”, declară Oana Belu.

Pentru sfârșitul lui 2013 oficialii companiei estimează menținerea creșterii de 20% înregistrată în 2012 și în al treile trimestru din 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.