Xella Ro, filiala locală a celui mai mare producător global de beton celular autoclavizat, a fost prezentă cu blocurile de zidărie YTONG la Autor,...
YTONG + Autor 2013Xella Ro, filiala locală a celui mai mare producător global de beton celular autoclavizat, a fost prezentă cu blocurile de zidărie YTONG la Autor, cel mai prestigios târg de bijuterie contemporană din România.

Arhitectul Attila Kim a ales YTONG pentru dezvoltarea unei scenografii aparte. Mesele designerilor, soclul statuii anti-kitch și ansamblurile concepute pentru direcționarea vizitatorilor au fost concepute din blocuri de zidărie YTONG.

Între 16 și 17 noiembrie Sala Dalles a găzduit târgul Autor, ediția cu numărul 10, care a reunit pentru prima dată atât designeri români, cât și șapte designeri internaționali. Desfășurată sub egida premierelor, această ediție aniversară s-a bucurat de o amenajare cu totul și cu totul specială. Conceptul de design al spațiului expozițional unde artiștii și-au expus cele mai recente creații de bijuterie contemporană a fost realizat cu elemente de zidărie YTONG.

„Suntem la cea de-a doua colaborare din acest an cu arhitectul Kim Attila pentru proiecte culturale care susțin designul autohton vestimentar sau de bijuterii. Am început cu amenajarea standului Murmur în cadrul proiectului Downtown Bucharest, iar acum suntem mândrii că peste 1000 de blocuri de zidărie YTONG au încântat vizitatorii târgului Autor într-o scenografie inedită,” a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella.

Maria Lucia Hohan, designer român apreciat la nivel internațional, a fost în acest an invitata specială a târgului Autor și a avut misiunea de a alege piesele cele mai impresionante. A remarcat calitatea scenografiei evenimentului și a selectat metaforic YTONG pe lista obiectelor de design preferate.

Elementele de zidărie YTONG au multe caracteristici care le recomandă și pentru utilizări neconvenționale. YTONG poate fi o alegere optimă și pentru ornamentări arhitecturale și scenografii care sparg tiparele, deoarece este un material cu o greutate redusă, ușor de modelat și montat. În plus culoarea albă, luminoasă, poate fi adaptată oricărui tip de interior.

În România, YTONG este producătorul de beton celular autoclavizat cu portofoliul cel mai variat de produse, oferind dimensiuni și densități potrivite diverselor tipuri de aplicații pentru pereți exteriori sau interiori.

YTONG este produs de compania germană Xella, liderul mondial al industriei și alegerea arhitecților internaționali pentru proiecte emblematice, precum stadionul Allianz Arena din Munchen, sau Dancing House din Praga.

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcții pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici și numeroase centre de vânzare ȋn 30 de țări. Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernã unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investiții greenfield de 32 mil EUR.  Cu focus pe inovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează in Romania zidărie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.