Cu ocazia aniversării a 107 de la ziua de naștere a creatorului său original, Alec Issigonis, astăzi, 18 noiembrie, noul model MINI este prezentat în...

A_3-a_generatie_MINI_small_800x533 (8)Cu ocazia aniversării a 107 de la ziua de naștere a creatorului său original, Alec Issigonis, astăzi, 18 noiembrie, noul model MINI este prezentat în avanpremieră. Modelul este dezvăluit simultan la Salonul Auto LA, la Salonul Auto Tokio și în cadrul unui eveniment desfășurat la fabrica mărcii din Oxford. Lansarea oficială pe piețele din întreaga lume, inclusiv România, este așteptată pentru prima parte a anului viitor.

De la relansarea mărcii din anul 2000, noul MINI este o prezență unică pe piață, oferind o combinație de neegalat între calitatea premium, experiența sportivă de condus, posibilitățile de personalizare și designul retro emblematic. A treia generație preia rețeta succesului și aduce în plus un echilibru excelent performanțe-consum, tehnologii inovative noi precum Head-up Display sau funcții internet și îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește confortul, sistemele de siguranță și calitatea materialelor.

Noul design păstrează elementele distinctive MINI, așa cum sunt proporțiile, console scurte, parbrizul drept, farurile rotunde, semnalizatorul lateral, montanții de culoare neagră, acoperișul contrastant sau finisajele cromate. Grila radiatorului preia pentru prima oară forma hexagonală a clasicului Mini. Elemente de optimizare aerodinamică sigură cel mai redus coeficient aerodinamic (Cd) din segment de numai 0,28. Din față se remarcă farurile redesenate, acum disponibile cu tehnologia integral LED pentru iluminare adaptivă, dar și cu inelele circulare pentru lumina de zi.

Noul model a crescut în dimensiuni cu 98 mm în înălțime, cu 44 mm în lățime, 7 mm în înălțime, în timp ce ampatamentul a crescut cu 28 mm și ecartamentul cu 42 mm în față și 34 mm în spate. Evoluția se concretizează și în mai mult spațiu la interior, cu un nou design al scaunelor care acum oferă mai mult spațiu. Inclusiv portbagajul a crescut cu 51 litri la un total de 211 litri, în timp ce bancheta spate este rabatabilă fracționat 60:40 pentru a oferi un spațiu suplimentar de depozitare.

Toate propulsoarele de pe MINI  dispun de noua tehnologie BMW Group TwinPower Turbo, prezentate acum pentru prima oară la un model de serie. Acestea combină alimentarea turbo și tehnologii de control dinamic al alimentării cu aer (așa cum este VANOS și Valvetronic pentru benzină și turbină cu geometrie variabilă pentru diesel), cu injecția directă de combustibil. La lansare vor fi disponibile 3 motorizări, două pe benzină și una diesel. Alături de un raport excelent performanțe-consum, remarcabilă este și livrarea cuplului maxim de la turații foarte joase, de numai 1250 rpm pentru versiunile pe benzină. MINI Cooper dispune de un model de 1,5 litri și 3 cilindri care dezvoltă 100 kW/ 136 CP, MINI Cooper S  este echipat cu un motor de 4 cilindri în linie de 141 kW/192 CP și  MINI Cooper D vine cu un motor diesel de 3 cilindri care dezvoltă 85 kW/116 CP.

Vezi mai multe detalii si o galerie foto cu noul model pe Auto Trends Magazine!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.