Portalul de afaceri Doingbusiness.ro, în parteneriat cu EY Romania, a lansat recent ediția din acest an a publicaţiei Major Companies in Romania. Astfel, potrivit...
telecom-gadgetPortalul de afaceri Doingbusiness.ro, în parteneriat cu EY Romania, a lansat recent ediția din acest an a publicaţiei Major Companies in Romania.

Astfel, potrivit informaţiilor analizate de cele două companii, operatorii telecom Orange şi Vodafone se află pe locurile 7, respectiv 8, în clasamentul celor mai mari 300 de companii care operează în ţara noastră (la nivelul categoriei firme cu venituri anuale de peste 2,5 miliarde de lei). Pe primul loc în cadrul acestei categorii, şi, de altfel, al topului se află OMV Petrom Marketing, urmat de British American Tobacco (România) Trading şi Electrica Furnizare.

Noi beneficii pentru clienţii Orange PrePay în oferta de iarnă

Publicația Major Companies in Romania reprezintă un concept unic pe piața autohtonă a publicațiilor de afaceri, bazându-se pe o metodologie de scoring a companiilor, elaborată de EY Romania, prin care sunt analizate și clasificate cele mai importante companii din România.

Aflaţi aici mai multe detalii despre clasamentul Major Companies in Romania 2013.

Ediţia de anul acesta generează topuri de companii grupate pe 23 de domenii mari de activitate. Metodologia de evaluare a companiilor cuprinde un set de criterii cantitative (cifra de afaceri raportată de companie, indicatori financiari din contul de profit și pierderi și din bilanțul contabil) și criterii calitative (contribuția la construirea unui brand local, proiecte de CSR, număr de angajați).

Cei doi giganţi din telefonie mobilă se află pe primele două poziţii şi în categoria telecom, urmaţi de Cosmote, RCS&RDS şi Societatea Comercială pentru Servicii de Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei în Reţele Electrice de Transport Teletrans.

Ce noutati aduce Vodafone in oferta speciala de Sarbatori

Potrivit datelor Ernst&Young, în primul trimestru al acestui an numărul abonamentelor de pe piaţa locală de telecom a ajuns la nivelul de 27,2 milioane, ceea ce se traduce într-o rată de penetrare a telefoniei mobile de 129%, cu 189.000 de noi abonaţi.

Orange continuă să fie cel mai mare operator la nivel local, cu o cotă de piaţă de 37%, urmat de Vodafone (30%), Cosmote (23%) şi DigiMobil (10%). Până la finalul lunii mai a acestui an, toţi cei trei jucători importanţi de pe piaţa locală de telecom au anunţat disponibilitatea reţelelor 4G (generaţia a patra de tehnologie telefonică mobilă, aceasta fiind succesoarea 3G, un sistem 4G oferind internet mobil de mare viteză). Recent, Orange a intrat pe segmentul de televiziune, lansând Orange TV, serviciul de televiziune cu cele mai multe canale HD de pe piaţă.

În ceea ce priveşte segmentul dezvoltatorilor din IT&C, primele trei poziţii în clasamentul întocmit de Doingbusiness.ro sunt ocupate de IBM România, UTI Systems (companie controlată de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu) şi SAP România.

Pentru realizarea acestui clasament, Ernst&Young şi portalul doingbusiness.ro au analizat 2.669 de companii din ţara noastră care au generat în 2012 venituri de 138 de miliarde de euro, în creştere cu 15% comparativ cu 2011. Dintre companiile aflate în top, 40 sunt din telecom (cu venituri de 3,1 miliarde de euro) şi 49 din IT (veniturile acestora fiind de 1,2 miliarde de euro).

Doingbusiness.ro este un portal de afaceri al grupului de firme International Business Promotion (IBP), ce oferă produse și servicii destinate segmentului business-to-business, precum: publicații de afaceri (Romanian Business Digest și Major Companies in Romania), servicii de comunicare și direct marketing (call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață etc) si evenimente ce prezintă soluții concrete, studii de caz și analize ale problemele de afaceri locale și regionale (Noua Realitate in Afaceri – Drumul către Performanță, Emerging Europe Energy Summit, Emerging Europe Investment Summit).

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 24,4 miliarde dolari în anul 2012. Reţeaua companiei este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le acordăm clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 500 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, fiscalitate, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. EY Romania are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.