Producătorul de electronice Sony, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa internaţională de profil, a înregistrat un record al vânzărilor în prima...
PS4_1Producătorul de electronice Sony, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa internaţională de profil, a înregistrat un record al vânzărilor în prima zi de lansare pe piaţa americană (14 noiembrie) a consolei de jocuri PlayStation 4: 1 milion de unităţi.

Recordul iniţial a fost înregistrat de Sony în 2006, la intrarea pe piaţă a predecesorului PlayStation 3.

Însă, tot în prima zi de prezenţă la standuri, câţiva clienţi au raportat o serie de “probleme” pe care le au cu noul device de jocuri. Vânzările record şi problemele cu care s-au confruntat clienţii vin pe fondul strategiei anunţate de CEO-ul companiei japoneze, Kazuo Hirai, de a transforma consola de jocuri video în piesa de rezistenţă a companiei. Presiunea asupra conducerii Sony s-a amplificat încă de luna trecută, când gigantul japonez a raportat pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv.

Prin lansarea celui mai recent device de gaming, Sony a furat startul competiţiei cu Microsoft, care va lansa consola Xbox în decursul acestei săptămâni. Totodată, gadgetul Sony are un preţ de 399 de dolari, cu 100 de dolari sub cel al device-ului Microsoft.

Cu perioada sărbătorilor de Crăciun gata să bată la uşă, Sony intenţionează să remedieze toate micile probleme semnalate de consumatori şi are mari şanse să depăşească targetul de 5 milioane de unităţi PS4 până în luna martie 2014.

Consola va intra pe rafturile magazinelor de profil din Europa şi America Latină începând cu data de 29 noiembrie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.