Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, desemnează Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti drept câștigătoare a competiţiei naţionale de plată a taxelor...
Catalin Cretu_Director regional Visa Europe pentru Romania si Croatia - CopyVisa Europe, împreună cu băncile membre din România, desemnează Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti drept câștigătoare a competiţiei naţionale de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată anul acesta. Primăria Sectorului 1, care  a înregistrat cel mai mare număr de plăţi ale taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, a primit titlul onorific de „Primăria Viitorului”, iar locuitorii sectorului 1 au avut posibilitatea de a testa gratuit tehnologii inovatoare de plăţi dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi în cadrul unui eveniment organizat de Visa Europe împreună cu Primăria Sectorului 1 în centrul comercial Promenada, în data de 17 noiembrie.   

Totodată, Visa Europe, împreună cu Primăria Sectorului 1 şi Samsung, a premiat un număr de 8 elevi cu rezultate şcolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini şi facilita dezvoltarea lor educaţională.

Am lansat în urmă cu patru ani prima campanie naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, care a devenit deja tradiţie pentru noi. În 2013, am vrut să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul şi ne-am bucurat să vedem că răspunsul nu a întârziat să apară. În acest sens, dorim să mulţumim Primăriei Sectorului 1 pentru toate măsurile adoptate în vederea susţinerii plăţilor cu cardul şi ne dorim să extindem colaborarea în 2014 prin deschiderea unor standuri speciale pentru ca cetăţenii Sectorului 1 să poată plăti taxele cu cardul în centrele comerciale. Este un proiect pe care l-am dezvoltat deja împreună cu alte primării de sector din București și care s-a bucurat de un mare succes”

Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe

Premiul oferit Primăriei Sectorului 1 şi cetăţenilor a constat într-un stand tehnologic interactiv unde au fost prezentate şi oferite spre testare tehnologiile inovatoare de plăţi electronice dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi, unele dintre acestea nelansate încă în România.

În cadrul standului tehnologic s-au realizat demonstraţii şi au putut fi testate plăţile cu cardurile contactless şi cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum şi serviciile de plăţi mobile de la persoană la persoană (P2P).

Detalii despre produsele prezentate:

Standul tehnologic interactiv Visa Europe_1Cardurile contactless oferă atât consumatorilor cât şi comercianţilor nivelul de siguranţă furnizat de cele mai noi tehnologii, aducând și beneficii suplimentare. Plăţile cu cardurile contactless se realizează extrem de rapid, în câteva secunde, întrucât posesorii trebuie doar să apropie cardul de cititorul contactless al terminalul POS pentru a finaliza tranzacţiile. În România, posesorii de carduri contactless Visa pot realiza tranzacţii cu valoare mai mică de 100 de lei fără a fi necesară introducerea codului PIN.

Plăţile cu telefonul mobil prin tehnologia NFC permit realizarea unor plăţi rapide şi în siguranţă prin simpla apropiere a telefonului mobil de un POS care acceptă tehnologia contactless. Rapiditatea reprezintă un element cheie în locaţiile comerciale cu trafic intens de clienţi pentru a se evita aglomeraţia, iar realizarea unei tranzacţii cu telefonul mobil durează mai puţin de 1 secundă. Totodată, consumatorii deţin un control sporit asupra tranzacţiilor pe care le realizează, întrucât pot primi pe telefon notificări pentru fiecare operaţiune, precum şi soldul disponibil. Visa Europe estimează că 50% din tranzacţiile realizate în reţeaua Visa se vor face cu ajutorul unui dispozitiv mobil până în 2020.

Portofelul electronic V.me by Visa reprezintă cel mai uşor şi sigur mod de a plăti online şi este pus la dispoziţia consumatorilor prin intermediul băncilor membre ale Visa Europe. Portofelul electronic permite stocarea tuturor cardurilor deţinute de o persoană, indiferent de sigla sub care sunt emise, şi poate fi utilizat pe orice fel de dispozitiv (telefon mobil, tabletă, laptop sau desktop PC). Totodată, consumatorii nu mai trebuie să introducă detaliile cardurilor sau adresa de livrare, acestea fiind stocate în siguranță în V.me by Visa. Mai mult, V.me by Visa asigură confidenţialitatea datelor consumatorilor, întrucât detaliile cardurilor nu sunt împărtăşite comerciantului.

Plăţile mobile de la persoană la persoană (P2P) permit tuturor utilizatorilor înregistrați să transfere foarte uşor, convenabil şi în siguranţă, bani oricărui posesor de card Visa din Europa de pe telefonul mobil, având la bază securitatea și expertiza celor mai performante sisteme puse la dispoziţie de Visa Europe. Aplicația face posibilă transmiterea cu ușurință a banilor către o persoană de contact din agenda telefonului mobil, către un număr de telefon mobil sau la un anumit număr de card Visa – indiferent dacă destinatarul este înregistrat sau nu în serviciu. Pentru a beneficia de serviciul P2P, clienţii nu au nevoie de un cont separat.

Informaţii despre campania naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul:

Standul tehnologic interactiv Visa Europe_2@  Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, a derulat în 2013 a patra ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

@  În cadrul campaniei din 2013 a avut loc competiţia naţională între primării pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care au fost invitate să participe toate primăriile din România care acceptă plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul. Pentru a oferi şanse egale tuturor primăriilor participante, primăria câştigătoare a fost desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele şase sectoare din Bucureşti au fost considerate în mod individual în cadrul competiţiei.

@  Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti s-a situat pe primul loc la nivel naţional, înregistrând  65 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori. Topul primăriilor din România în funcţie de numărul de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori este completat de Primăria Sectorului 5 (57 de tranzacţii), urmată la mică distanţă de Primăria Sectorului 4 (56 de tranzacţii). În top 10 primării din România privind numărul de plăţi cu cardul a taxelor şi impozitelor locale se mai regăsesc oraşe precum Cluj-Napoca, Braşov, Ploieşti, dar şi comune precum Floreşti (judeţul Cluj) şi Corbeanca (Ilfov).

@  Valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut în primele nouă luni din 2013 cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodată, numărul tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzacţii, susţinut de plăţile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% faţă de perioada similară din 2012.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.