Wizz Air, cea mai mare linie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est a anunţat deschiderea celei de-a 19-a baze a reţelei (a...
Wizz AirWizz Air, cea mai mare linie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est a anunţat deschiderea celei de-a 19-a baze a reţelei (a cincea la nivel naţional), în Craiova, începând cu luna iulie 2014. Totodată, aeroportului din Craiova îi va fi alocată o aeronavă Airbus A320 ce va fi livrată pe 23 iulie 2014.

Noua aeronavă va susţine operarea a 6 noi rute din Craiova şi creşterea capacităţii în primele 12 luni la 260.000 de locuri. Compania consideră de asemenea că această creştere va stimula şi piaţa locală a locurilor de muncă în aviaţie şi în turism, întrucât consumatorii vor avea acces la un număr mai mare de zboruri low cost.

Shopping sau plajă? Wizz Air reduce cu 20% preţul biletelor pentru Dubai şi Abu Dhabi

Wizz Air a anunţat creşterea frecvenţelor pe zborurile deja existente spre Milano Bergamo şi Londra Luton şi lansarea a 4 noi rute spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce vor deveni operaţionale începând cu 23 iulie 2014. Zborurile spre rutele noi din Craiova pot fi deja rezervate pe wizzair.com, la tarife pornind de la 99 de lei pentru un singur zbor cu toate taxele incluse.

“Angajamentul Wizz Air pentru piaţa din România este astăzi subliniat de cea mai recentă investiţie din Oltenia. Am lansat primul zbor din Craiova în mai 2013, iar astăzi sunt fericit să anunţ o nouă bază cu o aeronavă ce va fi alocată începând cu luna iulie a anului viitor. Suntem încântaţi că românii se arată entuziaști în faţa tarifelor noastre accesibile şi că pasagerii din Oltenia au descoperit deja tarifele noastre spre Londra Luton şi Milano Bergamo. Astăzi anunţăm 4 noi rute spre Italia, Germania şi Spania şi sperăm ca şi acestea să devină populare în randul consumatorilor noştri şi să stimuleze crearea de locuri de muncă în aviaţie şi turism. Aşteptăm cu nerăbdare să aducem şi mai multe tarife accesibile în România”, a declarat  György Abrán, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj: „În urmă cu cinci luni, alături de Wizz Air, am lansat primele curse de low-cost Craiova-Milano. Am continuat apoi cu deschiderea rutei către Londra, pe Luton. Astăzi, consolidăm parteneriatul nostru, printr-un anunț care are menirea de a întări poziția Aeroportului Craiova: stabilirea unei baze permanente a Wizz Air și inițierea altor patru noi destinații Wizz Air către Barcelona, Dortmund, Bologna și Roma. Mă bucur că reușim să oferim zecilor de mii de olteni care sunt plecați în afara granițelor țării posibilitatea de a ajunge mai des şi mai uşor acasă. Una dintre șansele de dezvoltare a regiunii noastre o reprezintă Aeroportul Craiova, principala poartă de intrare a investitorilor străini în Oltenia”.

Wizz Air este cea mai mare companie low-fare din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 45 de aeronave Airbus A320 de la 18 baze, 290 de rute făcând legatură cu 95 de destinaţii din 35 de ţări. La Wizz Air o echipă de 1700 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife scăzute facând din Wizz Air alegerea preferată a 12 milioane de pasageri în 2012.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.