Ultima fotografie cu Barack Obama, publicată de Casa Albă, a făcut, recent, înconjurul planetei. Președintele american vorbește la telefon, într-un cort, care este considerat...
obama_cortUltima fotografie cu Barack Obama, publicată de Casa Albă, a făcut, recent, înconjurul planetei. Președintele american vorbește la telefon, într-un cort, care este considerat o “zonă mobilă de securitate” în care oficialii pot purta discuţii secrete în timp ce se află în deplasări. Cortul-gadget are ferestre opace și dispozitive de bruij în interior, fiind folosit cu succes de cel puțin zece ani.

„Dispozitivele gadget”, numite facilităţi informaţionale compartimentate (SCIF), sunt izolate fonic şi nu permit înregistrarea convorbirilor care se desfăşoară în interior pe telefon sau pe internet.

Potrivit reprezentanților de la Casa Albă, citați de presa internațională, SCIF-urile pot fi camere dintr-o clădire sau facilităţi mobile care urmează un lider american în deplasările sale. În interiorul acestora, el poate avea conversaţii secrete sau poate vedea documente clasificate, fără grija că este urmărit de cineva.

Ziarul “New York Times” susține că Obama nu merge nicăieri fără acest “gadget-accesoriu”, dotat cu echipamente speciale, care bruiază orice încercare de înregistrare a convorbirilor.

Printre smartphone-urile pe care cel mai puternic om al planetei le mai folosește, zi de zi, se numără BlackBerry și … iPhone!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.