Daedalus Millward Brown, una dintre cele mai importante companii de cercetare de piaţă din lume, a realizat un studio privind nivelul de multumire al...
politicaDaedalus Millward Brown, una dintre cele mai importante companii de cercetare de piaţă din lume, a realizat un studio privind nivelul de multumire al indivizilor pentru diverse aspecte care contribuie la calitatea vieţii. Cercetarea a fost realizată în şapte ţări din Europa de Sud-Est, inclusiv în ţara noastră.

Astfel, potrivit rezultatelor centralizate de Daedalus, doar unul din zece români se declară mulţumit sau foarte mulţumit de sistemul de taxare (10,5%) sau de politicieni (8,2%). Să nu credem însă că suntem singura ţară care este dezamăgită de aspectul politic sau fiscal. Nemulţumirea faţă de aceste două aspecte reprezintă un fenomen general în regiune.

Cu toate acestea, în ceea ce priveşte taxele, România ocupă penultimul loc cu o medie semnificativ mai mică decât cea a regiunii (10,5% România faţă de 14,4% media regiunii). Singurii mai nemulţumiţi decât românii în ceea ce priveşte sistemul de taxare sunt sârbii (9,5%). La celălalt capăt al clasamentului Slovacia (19,1%), Turcia (18,7%) şi Bulgaria (18,1%) au un numar de aproape două ori mai mare de cetăţeni mulţumiţi de acest aspect decât cei din România.

“Datele au fost culese înainte de anunţurile privind majorarea taxelor în România, ceea ce amplifică semnificaţia acestor scoruri mici. Practic există o marjă foarte redusă de toleranţă a populaţiei faţă de noi creşteri de taxe”, a declarat Daniel Enescu, Managing Partner Daedalus Millward Brown.

În ceea ce priveşte satisfacţia faţă de politicieni, România este pe antepenultimul loc în regiune (8.2%), scoruri mai mici obţinând doar politicienii din Bulgaria (5,7%) şi Croaţia (4,7%). În ciuda frământărilor sociale din ultima vreme, politicienii turci au de departe cea mai mare susţinere a populaţiei, cu un nivel de mulţumire de trei ori mai mare decât cel din România (30,3%).

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.306 de respondenţi din şapte ţări: România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia. Datele au fost culese în luna august 2013, din Panelul Daedalus Online. Eşantioanele sunt reprezentative pentru populaţia din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.