Seamless, compania care detine aplicatia de plata cu telefonul mobil SEQR, recent lansata in Romania, a atras capital in valoare de 320 mil. coroane...
seqrSeamless, compania care detine aplicatia de plata cu telefonul mobil SEQR, recent lansata in Romania, a atras capital in valoare de 320 mil. coroane suedeze (echivalentul a circa 36,6 mil. EUR) pentru sustinerea expansiunii, in principal in ceea ce priveste SEQR.

Compania este un jucator puternic in industria solutiilor de plata mobile si opereaza o platforma care este independenta de infrastructura cardurilor de credit. Aceasta ii permite sa asigure comerciantilor o oportunitate unica – reducerea costurilor de tranzactie cu 50% fata de nivelul celor percepute de companiile de carduri. Capitalul a fost atras printr-o emisiune de actiuni noi  in favoarea institutiei financiare Berenberg, la un pret total de subscriere de 320 mil. SEK.

Romania este a doua piata dupa Suedia in care Seamless lanseaza SEQR – aplicatia pentru smartphone prin care oricine poate plati cu smartphone-ul in magazine, restaurante, parcari și online si poate efectua transferuri de bani fara comisioane, precum si sa pastreze bonurile in format digital si sa primeasca oferte si promotii direct prin intermediul aplicatiei.  Cu SEQR, utilizatorul doar scaneaza codul QR de la casa de marcat si aproba plata cu codul PIN.

Fondata in 2001 si activa in 30 de tari, Seamless opereaza mai mult de 3,1 mld. de tranzactii anual, prin intermediul a 525.000 puncte de vanzare active.

Astazi SEQR poate fi folosita la plati in mii de magazine si restaurante din Suedia si in unele dintre cele mai mari retele precum Axfood, McDonald’s, Burger King, Ur&Penn si Q-Park. In octombrie 2013, SEQR a fost lansata si in Romania impreuna cu GarantiBank. Compania a semnat contracte pentru peste 400 de locatii, care se afla in diverse faze de implementare a SEQR.  Seamless este tranzactionata la Bursa Nasdaq OMX Stockholm, sub abrevierea SEAM.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.