Campionatul Mondial de Sport Electronic, eveniment organizat de Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF), de Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers...
Korea IeSFCampionatul Mondial de Sport Electronic, eveniment organizat de Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF), de Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL), s-a desfășurat în acest week-end, la Sala Polivalentă din București.

În cadrul evenimentului încheiat duminică, peste 200 de jucători profesioniști din mai bine de 50 de țări s-au luptat pentru premiile în valoare de 37.000 de euro și titlurile de campioni mondiali.

Anul acesta a fost anul Coreei de Sud, care a cucerit tot la competițiile masculine de League of Legends (LoL), unde a învins echipa Olandei, și Alliance of Valiant Arms (A.V.A.), unde membrii echipei Astrick au câștigat în fața Thailandei. Valoarea premiilor câștigate de cele două echipe ajunge la 20.000 de euro în cazul LoL, respectiv 13.000 de euro pentru A.V.A.

Campionatul Mondial de Sport Electronic a început! România are 12 participanţi!

„În cazul competițiilor feminine, campionatul de Tekken Tag Tournament 2 a fost câștigat de coreeanca Yi Sub Yang, care a învins-o pe reprezentanta Rusiei și a obținut titlul de campioană mondială și un premiu în valoare de 2.000 de euro, în timp ce câștigătoarea medaliei de aur la Starcraft 2 este Madeleine Leander, din Suedia, cunoscută în lumea sportului electronic sub nickname-ul MaddeLisk. Aceasta a câștigat în fața reprezentantei Franței și a primit, la rândul său, un cec în valoare de 2.000 de euro”, a declarat Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti.

În ceea ce privește clasamentul pe națiuni, Coreea de Sud s-a situat pe primul loc, fiind urmată de Suedia și Rusia.

Aproximativ 5.000 de spectatori au fost prezenți la Sala Polivalentă în cele 3 zile de eveniment, pentru a-și încuraja echipa sau jucătorul favorit. De asemenea, în urma unei tombole, spectatorii prezenți la campionat au câștigat diverse premii puse în joc de partenerii evenimentului, în valoare totală de peste 7.000 de euro.

În cadrul campionatului, pentru prima oară în istoria gaming-ului românesc, au fost efectuate teste antidoping în colaborare cu laboratorul antidoping de la București. Silviu Stroie

În paralel cu competițiile desfășurate la Sala Polivalentă a avut loc în București și un simpozion al reprezentanților federațiilor de sport electronic din mai bine de 50 de state, în urma căruia 9 țări au aderat la Federația Internațională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF): Australia, Indonezia, Iran, Kazahstan, Macedonia, Thailanda, Tadjikistan, Tunisia și Ucraina. Astfel, în momentul de față, circa 50 de țări fac parte din organizație.

Mai mult, tot în cadrul acestui simpozion, Silviu Stroie a fost numit vicepreședinte al Federației Internaționale de Sport Electronic, fiind primul european ales în conducerea IeSF.

Înființată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatele naționale de jocuri pe calculator, devenite deja o tradiție în lumea tinerilor din România. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiții mondiale în domeniu, care de multe ori sunt asemănate jocurilor olimpice. La aceste competiții participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obține un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) este o organizaţie globală fondată în anul 2008, ce are ca scop promovarea jocurilor electronice în elita sportului mondial, dincolo de barierele legate de limbă, rasă sau cultură. Încă de la înfiinţarea federaţiei, aceasta a urmărit afilierea la Sport Accord, asociaţia federaţiilor sportive din lume. În momentul de faţă, în organizaţie sunt membre circa 50 de ţări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.