Code Noir Style, primul birou de stil de tip francez din România, organizează în acest weekend (2-3 noiembrie 2013), la Librăria Bastilia (Piața Romană,...
Afis-Play-Design-FairCode Noir Style, primul birou de stil de tip francez din România, organizează în acest weekend (2-3 noiembrie 2013), la Librăria Bastilia (Piața Romană, nr. 5, București), un târg de reutilizare inteligentă în design.

Participanții la târg vor putea achiziționa haine și accesorii din garderoba unor profesioniști în modă. De asemenea, vor afla ultimele noutăți în domeniu (design, modă, și reciclare) la conferințele susținute de invitații speciali, și se vor delecta cu diverse activități culturale legate de tema evenimentului, Franța.

“Ce este mai intrigant decât misterele din dulapul unei femei; mai ales dacă este vorba de dulapul unui designer? Cine nu a vrut să își schimbe hainele cu cele ale unei stiliste? A recicla nu sună foarte flatant în limba română; cum sună însă a da o nouă viață unor haine care s-au plictisit de același dulap?”, a spus Ioana Nicolescu, owner Code Noir Style.

Printre expozanții care s-au alăturat primei ediții Play Design Fair se numără Alina Vîlcu (owner, Radical Chic); Daniela Kammrath (redactor șef, 121.ro); Diana Blîndă (managing partner, Contemporist); Lena Conta (artist); Mihaela Zvîncă (owner, Zvinca Bijuterie Contemporană); Raluca Debu (stilist, Chiffonnier); Viviana Basan (owner, Pompon); și absolventele cursului de design vestimentar organizat de Code Noir Style (Ana Maria Soare, Ana Polcovnicu, Andreea Popescu, Cristina Fuiorea, Lorena Stoica, Lucia Roșca, Ramona Mihăilă, Vera Wra). Garderobele puse la vânzare includ atât produse haut de gamme, cât și branduri de mass market.

“Refolosirea inteligentă este un trend internațional extrem de important. În România, acest concept este încă perceput greșit. De aici a venit ideea Play Design Fair, un târg organizat periodic, care să demonstreze faptul că reciclarea nu este un cuvânt abstract uitat în vocabularul anilor ’80, ci o multitudine de posibilități creative, inspirate și chic.”, a spus Ioana.

Conferințele susținute sâmbătă sunt următoarele: „Cum reciclăm inteligent” – Noemi Revnic (marketing manager, Cosmopolitan și Harper’s Bazaar); „Să mixăm deci” – exercițiu de styling – Amir Doboș (fashion director, revista InStyle); și „Refolosire și trenduri – moda altcumva” – Ioana Nicolescu (owner, Code Noir Style). Prima zi a târgului se va încheia cu o serată pariziană – selecția de cântece din repertoriul unor artiste precum Vanessa Paradis, Carla Bruni, și Berry, va fi reinterpretată într-un concert acustic oferit de Delia Opran (solista grupului Antarctica), acompaniată de chitară.

Temele abordate la conferințele susținute duminică sunt “Fashion + TV = când glamul este show-ul, toată lumea câștigă” – Daniela Bălăei (Brand Manager, Antena Play); și “Reciclare urbană: fashion și cool versus monoton” – Teodor Frolu (co-fondator, Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23”). În încheiere, actrița Andreea Bibiri va lectura din jurnalele lui Anaïs Nin.

Pentru a facilita participarea la târg duminică și a părinților pasionați de modă, organizatorii au invitat Institutul Ikedoo, liderul educației experențiale, să organizeze o activitate educațională interactivă de arhitectură și construcții. Copiii cu vârste cuprinse între 6-11 ani vor construi (la scara lor) cu cărămizi, șuruburi, peturi, materiale din lemn și carton; participarea se face cu înscriere prealabilă aici: http://bit.ly/PlayDesignFair.

Pe tot parcursul târgului, participanții pot vizita expoziția cu vânzare de fotografie semnată de Nina Mihăilă (artist fotograf), și selecția de cărți, dvd-uri cu muzică și film francez expuse de Librăria Bastilia. De asemenea, Raluca Mircea (hairstylist la Centrul Shakti) va realiza pentru participantele la târg look-uri actuale prin împletituri personalizate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.