Cisco, una dintre cele mai mari companii din domeniul proiectării şi realizării tehnologiilor și serviciilor în domeniul telecomunicațiilor, și-a anunțat în cadrul evenimentului anual...
MX300 G2Cisco, una dintre cele mai mari companii din domeniul proiectării şi realizării tehnologiilor și serviciilor în domeniul telecomunicațiilor, și-a anunțat în cadrul evenimentului anual Cisco Collaboration Summit noua strategie în domeniul colaborării, ce se bazează pe furnizarea de soluții adaptate spațiului de lucru modern, care le permit angajaților să lucreze de oriunde, în mod eficient.

De altfel, potrivit unui studiu realizat de Cisco, peste 70% dintre companiile din lume deţin mai mult de un birou, aproape jumătate din ele fiind adepte ale sistemului Bring Your own Device (BYOD)

În acest sens, Cisco a anunțat noi soluții de lucru colaborativ ce facilitează conectarea, comunicarea și colaborarea în echipă. Noile soluții sunt adaptate stilului și spațiului de lucru moderne, integrând instrumentele de lucru de la birou cu cele de acasă, pentru mobilitate și eficiență sporită a angajaților.

Cisco Expressway asigură o comunicare securizată de voce, IM și video

Pentru ca organizațiile să beneficieze de canale de comunicare sigure, Cisco anunță Cisco Expressway, un gateway avansat ce oferă securitate fără a mai fi nevoie de înregistrarea dispozitivelor, a conturilor și de parole.

Astfel, utilizatorii vor avea acces la toate aplicațiile business, pentru o comunicare rapidă și eficientă, indiferent de locație. Componentă cheie a arhitecturii Cisco Collaboration Edge, Cisco Expressway este optimizată pentru colaborarea în timp real și securizează comunicarea prin voce, IM și video realizată prin intermediul terminalelor Jabber și TelePresence. Acestea sunt securizate cu tehnologia Transport Layer Security, aceeași tehnologie folosită în cazul tranzacțiilor e-commerce.

Totodată, compania a lansat Jabber Guest, o soluție ce utilizează funcțiile de securitate ale Expressway pentru a permite acces de tip “guest” oricărei persoane din afara organizației (parteneri de afaceri, consultanţi sau consumatori ce au nevoie de asistență), astfel încât să poată comunica cu angajații din interiorul organizației prin soluții de voce și video HD.

Angajații pot, de asemenea, să partajeze date cu persoane din afara organizației doar printr-o atingere sau un click. Cu această soluție, vizitatorii nu trebuie decât să dea click pe un link furnizat prin IM sau pe site-ul companiei și în câteva secunde pot iniția o conversație video. Dacă vorbim despre un client, acesta poate utiliza smartphone-ul sau tableta pentru a semnala serviciului de asistență o problemă și pentru a obține feedback instantaneu. Cisco IP Phone 7800

“Noutatea absolută a acestor lansări este reprezentantă de Jabber Guest. Cu ajutorul acestei soluţii, clienţii pot folosi pentru un apel video orice pagina web, fără a avea setări prestabilite. Avem aşteptări bune de la Jabber Guest pentru anul viitor. Deja suntem în discuţie cu o serie de clienţi”, a declarat Răzvan Atimariti, Collaboration PSS Cisco Europa de Sud-Est.

Odată implementate capabilitățile de voce, video și sharing de date în timp real, Jabber Guest poate îmbunătăți nivelul vânzărilor, timpul de rezolvare a problemelor și poate crește satisfacția clienților. Jabber Guest este compatibil cu viitorul standard WebRTC și poate fi integrat cu Cisco Contact Center Enterprise – soluția de routare a apelului către cel mai potrivit agent pentru o soluționare rapidă.

Aflat la a doua generație și conceput pentru utilizarea în birou sau în echipă, terminalul Cisco TelePresence MX300 beneficiază de un design modern și elegant, ce combină funcționalitatea, aspectul plăcut și ușurința în utilizare.

Terminalul poate fi configurat în numai 15 minute și include o nouă opțiune ”dual display” ce permite utilizatorilor să conecteze un al doilea ecran sau monitor pentru capabilități de partajare sporite.  De asemenea, se pot conecta patru astfel de dispozitive simultan fără a mai fi nevoie de o unitate de control multiterminal (MCU), ușurând astfel realizarea de conferințe. MX300 este compatibil cu standardul H.264 SVC pentru inteorperabilitate cu sistemele altor producători și va fi disponibil începând cu luna decembrie.

Compania anunță, de asemenea, seria Cisco IP Phone 7800. Adresate companiilor medii, aceste telefoane au un design ergonomic, permit o navigare intuitivă și suportă semnal audio de bandă largă pe toate canalele. Dispozitivele sunt încadrate în clasa PoE 1, ceea ce însemnă că sunt economice din punct de vedere energetic și extrem de inteligente, cu opțiune de dezactivare în afara orelor de lucru, ceea ce contribuie la reducerea costurilor cu până la 60%. Telefoanele sunt deja disponibile pe piață.

Interconectarea dispozitivelor mobile cu cele fixe pentru sporirea eficienței

Cisco anunță noi capabilități menite să elimine bariera dintre dispozitivele mobile personale și cele specifice lucrului colaborativ. Intelligent Proximity permite astfel asocierea dispozitivelor mobile personale cu cele fixe din spațiul de lucru. Cisco DX650 este primul telefon smart pentru birou bazat pe Android ce beneficiază de soluția Intelligent Proximity, care permite sincronizarea wireless a telefonului fix cu dispozitivele mobile Apple sau Android. Astfel, utilizatorii pot importa ușor contacte sau istoricul apelurilor de pe telefoanele mobile pe DX650 sau pot chiar transfera un apel în derulare de pe telefonul mobil pe DX650 (beneficiind de calitatea superioară a telefoanelor de birou) și invers.

Pe măsură ce tehnologia de colaborare devine tot mai importantă pentru companii, departamentul de IT are nevoie de o abordare nouă pentru a gestiona numărul și varietatea tot mai mare de scenarii. Cisco Prime Collaboration oferă departamentului IT o consolă nouă, unificată de management prin intermendiul căreia poate fi administrată marea majoritate a produselor de colaborare Cisco furnizând o soluție de management general și de asigurare a nivelului serviciului. În plus, pe măsură ce conceptul BYOD (Bring Your Own Device) devine tot mai răspândit în mediul de lucru, Prime Collaboration oferă departamentului IT posibilitatea de a permite utilizatorilor să își adauge singuri în sistem dispozitivele – telefoane, tablete. Angajații se conectează astfel mai rapid și eficient.

“Nevoia de a fi conectat şi de pe dispozitivele mobile a deschis noi posibilităţi de colaborare între angajaţi, parteneri şi clienţi şi a facilitat adoptarea iniţiativei BYOD. În aceste condiţii, prezenţa fizică în birou devine opţională, ceea ce înseamnă că soluţiile de colaborare care asigură comunicarea prin voce, video sau mesagerie instantanee, în mod securizat, sunt esențiale. Portofoliul Cisco este adaptat cu succes acestor tendinţe, ceea ce plasează compania între liderii pieţei locale de soluţii de colaborare”, mai spus Atimariti.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.