iQuest estimează că ritmul de creştere pe piaţa locală va fi mai accelerat decât pe plan extern şi aşteaptă o relansare a investiţiilor în...

iquestiQuest estimează că ritmul de creştere pe piaţa locală va fi mai accelerat decât pe plan extern şi aşteaptă o relansare a investiţiilor în IT, mai ales în sectorul privat, unde vor creşte în importanţă soluţiile dedicate şi dezvoltate pentru rezolvarea punctuală a unor probleme, care să conducă la creşterea productivităţii, a controlului şi a predictibilităţii business-ului. În opinia reprezentanţilor companiei, creşterea pe plan local va fi susţinută şi de asumarea Programului Agenda Digitală Europa 2020.

„Obiectivul nostru este să ne extindem pe toate pieţele pe care suntem deja prezenţi, precum Germania, Elveţia şi SUA, eventual să pătrundem pe pieţe noi. Pe plan local nu urmărim numai proiectele din administraţia publică, ci şi cele din sectorul privat, pentru verticale pentru care deja deţinem referinţe serioase, precum telecom, life sciences, servicii financiare, energie, high tech, logistică şi producţie”, a precizat Cornelius Brody, CEO-ul şi fondatorul iQuest.

În România, iQuest este unul dintre principalii parteneri Microsoft Gold şi singurul care a dezvoltat şi implementat pe plan local platforma software Microsoft Dynamics AX în sectorul de logistică şi transport, pentru compania Logistic E van Wijk, unul dintre cei mai mari jucători de profil la nivel european.

„Soluţia dezvoltată înglobează funcţionalităţi avansate pentru gestionarea flotei auto, planificarea şi urmărirea activităţilor de transport, controlul proactiv al costurilor, warehouse management, automatizarea forţei de vânzări, managementul bugetelor şi urmărirea indicatorilor de performanţă”, a explicat Cornelius Brody.

Printre alte companii din România care au optat pentru echipa iQuest în zona soluţiilor Microsoft Dynamics se numără AX Perpetuum, SAB Miller, Banca Transilvania, EVW Holding şi Routier European Transport.

În plus, compania este şi partener Oracle, având proiecte atât în zona sectorului public, precum cele implementate la Arhivele Naţionale, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Metrorex sau Banca Naţională a României, dar şi în sectorul privat, precum proiectele dezvoltate pentru companiile Bertus, Mega Image, Gedeon Richter, Leonardo, Menatwork, Aegon sau OMV.

„În ultimii 6 ani, departamentul de consultanţă iQuest din Bucureşti, împreună cu echipele din ţară, a implementat proiecte de soluţii ERP, a integrat şi dezvoltat soluţii de tip Business Intelligence şi Enterprise Planning Management, dar a realizat şi propria soluţie bazată pe tehnologie BISE One de la Oracle – Business Balance. În plus, iQuest a participat ca integrator în proiecte complexe, precum cel din cadrul Arhivelor Naţionale, dar a fost implicat şi în proiecte strict pe zona de consultanţă de business, ca în cazul CNADNR”, a adăugat Alexandru Tulai, Head of Business Consultancy iQuest.

Parteneriate pe zona e-Commerce cu lideri mondiali în tehnologie

iQuest a încheiat recent un nou parteneriat strategic cu hybris software, unul dintre cei mai dinamici furnizori de soluţii de comerţ electronic la nivel internaţional, care furnizează produse de ultimă generaţie pentru gestiunea datelor – master data management – şi procese unitare de comerţ electronic pentru toate canalele.

„Parteneriatul ne poziţionează ca fiind singurul furnizor de soluţii din regiune cu experienţă în integrarea platformelor a doi lideri mondiali în e-Commerce: hybris şi Oracle ATG Web-Commerce. Competenţele dobândite ne permit dezvoltarea de la zero a soluţiilor şi asigurarea clienţilor noştri a unei viziuni complete între nevoile acestora şi soluţiile disponibile, care însă pot fi personalizate şi adaptate proceselor fiecărei afaceri”, a declarat Gabriel Sobolu, Head of Java Solutions în cadrul iQuest.

În plus, acest parteneriat certifică experienţa iQuest acumulată în domeniul soluţiilor eCommerce în cei 15 ani de activitate, timp în care compania a oferit servicii începând cu dezvoltare de produs, la dezvoltare de soluţii la cheie pentru companii precum Virgin Atlantic, şi integrare de platforme complete de eCommerce, pentru companii precum Vodafone.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.