Producătorul de electronice Samsung a raportat profit operaţional record pentru trimestrul al treilea al acestuia an, de circa 9,6 miliarde de dolari. Motoarele acestei...
Samsung Galaxy-S3Producătorul de electronice Samsung a raportat profit operaţional record pentru trimestrul al treilea al acestuia an, de circa 9,6 miliarde de dolari. Motoarele acestei creşteri semnificative- suma este dublă comparativ cu anul trecut – au fost vânzările de smartphone-uri Galaxy şi cipuri de memorie.

Vânzările de smartphone-uri ieftine pe pieţele emergente, în principal China, America Latină şi Europa de Est, au acoperit efectul scăderii cererii pentru modelele scumpe şi al marjelor de profit mai reduse înregistrate în zona televizoarelor.

Totodată, preţurile cipurilor de memorie au crescut în luna septembrie în urma scăderii ofertei din piaţă, compania coreeană neducând lipsă de clienţi pentru acest segment, chiar unii dinte competitori fiind abonaţi la achiziţia de cipuri de memorie atât pentru consolele de jocuri cât şi pentru PC-uri, smartphoneuri sau servere.

Veniturile companiei sud-coreene au crescut cu 13% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 55,6 miliarde de dolari.

Divizia de dispozitive mobile a generat două treimi din profitul operaţional al companiei, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial după vânzări.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.