LifeHarbour Limanu, cea mai mare marină privată din România şi singura care oferă servicii integrate (vânzare şi închiriere de ambarcaţiuni, cheiaj, servicii hoteliere şi...

marina lifeharbour limanuLifeHarbour Limanu, cea mai mare marină privată din România şi singura care oferă servicii integrate (vânzare şi închiriere de ambarcaţiuni, cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigaţie) găzduiește regatta Masters Yachting Race, organizată de NauticLine, prima companie românească de charter nautic cu flotă proprie de bărci de agrement și SetSail, una dintre cele mai prestigioase școli de yachting din România. Competiţia, a cărui sponsor este compania Jeep, se va desfăşura în acest week-end, pe 25-27 octombrie. 

Cele mai performante echipaje din anul 2013, câştigatoarele primelor locuri la clasele cruiser și racer, în cadrul Cupei McCann 2013, vor participa la curse, în sistem match race. Astfel, ambarcaţiunile Simina, Farfallina, Life de la clasa Racer şi Benga, Follow Me, Ricochet de la clasa Cruiser, vor intra în curse unu la unu, pe lacul Limanu.

Programul începe în seara zilei de vineri, 25 octombrie, cu înscrierile şi şedinţa tehnică. Cursele vor avea startul sâmbătă dimineaţă, 26 octombrie 2013, ora 10:30 și duminică dimineață, 27 octombrie 2013. Toate detaliile tehnice, instrucţiunile de cursă şi alte informaţii utile vor fi anunţate la şedinţa tehnică din seara de vineri.

Spre deosebire de competiţiile clasice, la care se porneşte de la minim trei ambarcaţiuni participante la regatte, la match race se duelează doar câte două ambarcaţiuni din aceeaşi categorie, folosind strategii și tactici diverse pentru a trece primii linia de sosire. Un match race se desfăşoară întotdeauna sub vânt și fiecare cursă durează aproximativ 20 de minute. Duelul începe practic cu câteva minute înainte de start, când ambarcaţiunile pornesc angajate într-o luptă de pre–start, în care fiecare încearcă să câștige un avantaj, provocând adversarul să încalce o regulă, pentru a primi o penalizare. Obiectivul este acela de a obţine poziţia cea mai avantajoasă la linia de start şi a prelua astfel controlul asupra întregii curse.

Regata Masters Yachting Raceface parte dintr-o serie de evenimente care susţin dezvoltarea yachtingului ca fenomen în România. Privit până de curând ca un sport exclusivist, yachtingul a avut în acest an o audienţă importantă, dovedită şi de numărul mare de participanţi ( peste 200 persoane) la Cupa McCann2013.

Considerată a fi cupa de regatte cu cea mai mare anvergură din România, această competiţie  s-a derulat pe tot parcursul verii şi a fost rezultatul unui parteneriat între Asociatia Black Sea Sailing, NauticLife-LifeHarbour si Yacht Club Regal Roman. Cursele s-au bucurat de participarea unor arbitri internaţionali, cu vastă experienta în domeniu.  De asemenea, campionatul a avut-o ca ofiţer de cursă principal pe Georgiana Stoian, arbitrudeja consacrat la evenimentele de yachting din România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.